Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w coupe

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Rychu_coupe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w coupe

Post autor: Rychu_coupe » 01 kwie 2008, 20:38

witam mam radio z Clariona ma wyjście na 2 czincze i o to pytanie czy kupić taki wzmacniacz http://allegro.pl/item339253795_wzmacni ... _100_.html czy jakiś inny potrzebuje go pod tube i tylne głośniki może jakiś inny polecacie?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 16:59 przez Rychu_coupe, łącznie zmieniany 1 raz.

GJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GJ » 01 kwie 2008, 21:17

Napisz coś więcej co to za głośniki, co to za tuba. Bo tak ciężko coś doradzic...

Rychu_coupe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rychu_coupe » 01 kwie 2008, 21:40

tuba pioneer dokłądnie ten http://allegro.pl/item336219048_pioneer ... od_ss.html

[ Dodano: 2008-04-01, 21:46 ]
ale czy radio z wyjściami 2 czincze podejdzie do wzmachola z 4 kanałami jak to jest itp nigdy jeszcze tego nie przerabiałem czy będzie miało taką moc jak na 4 czinczach itp?

GJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GJ » 02 kwie 2008, 08:31

Jeżeli chcesz podłączyc tak jak mówisz obawiam się że tak nie wypali, radio powinno miec 4 wyjścia na "czincze", przy dwóch nie będziesz miał sterowania subwooferem. Wg. mnie tez wzmacniacz będzie trochę za mały do tego "suba" biorąc pod uwagę fakt że masz zamiar jeszcze podłączyc tylne głośniki. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie pomyliłem.

Rychu_coupe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rychu_coupe » 02 kwie 2008, 15:09

a jak bym np dokupił do tych 2 czinczy wyjście na 4 to cos polepszy czy jak??

GJ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GJ » 03 kwie 2008, 20:30

Rychu_coupe pisze:a jak bym np dokupił do tych 2 czinczy wyjście na 4 to cos polepszy czy jak??
jeżeli radio nie ma dodatkowej opcjii sterowania subwooferem to nic ci nie pomoże dokupywanie dodatkowych czincz. A jakie masz radio? Napisz coś więcej o tych głośnikach...

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 kwie 2008, 21:10

Rychu_coupe pisze:czy kupić taki wzmacniacz http://allegro.pl/item339...rawny_100_.html czy jakiś inny
Koniecznie inny.
Rychu_coupe pisze:potrzebuje go pod tube i tylne głośniki może jakiś inny polecacie?
Polecamy, ale nie znamy budżetu.
Rychu_coupe pisze:tuba pioneer dokłądnie ten http://allegro.pl/item336...watt_od_ss.html
To nie tuba, to głośnik. Nie masz do niego obudowy ? Tuba to takie samo kupsko jak Magnat. Skrzynia tylko i wyłącznie, chyba, że chcesz grać w kartonie a nie drewnie.
Rychu_coupe pisze:ale czy radio z wyjściami 2 czincze podejdzie do wzmachola z 4 kanałami
Podejdzie.
czy będzie miało taką moc jak na 4 czinczach itp?
Nic nie rozumiem, normalnie co do mnie mówisz.
GJ pisze:Jeżeli chcesz podłączyc tak jak mówisz obawiam się że tak nie wypali, radio powinno miec 4 wyjścia na "czincze", przy dwóch nie będziesz miał sterowania subwooferem.
Tak, ale nie ma tragedii. A i B we wzmacniaczu ustawi sobie z filtem i odpowiednią głośnością C i D ustawi sobie bez filtra z odpowiednią głośnością. Co prawda regulacja odbywa się we wzmacniaczu, ale raz dobrze ustawione i można grać. Nie wiem czy jest taka opcja w tym SzitGnacie, ale większość wzmacniaczy to posiada.
Rychu_coupe pisze:a jak bym np dokupił do tych 2 czinczy wyjście na 4 to cos polepszy czy jak??
Kolega wyżej wspomniał. Nic nie zmienisz. Radio powinno mieć niezależne, mono wyjście subwoofera, aby w pełni nim sterować.

Rychu_coupe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rychu_coupe » 03 kwie 2008, 22:07

to jaki wzmacniacz polecacie do 200zł a głośnik jest w skrzyni a tuba to tak z przyzwyczajenia napisałem radio clarion DB179

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 kwie 2008, 22:21

Rychu_coupe pisze:to jaki wzmacniacz polecacie do 200zł
Nie jestem w stanie, aby nie brudzić sobie sumienia wskazać Ci na Allegro nic w tej cenie dla tak potężnego głośnika + tylnych samochodowych.

Rychu_coupe
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rychu_coupe » 04 kwie 2008, 13:04

właściwie masz racje a jaki byś mógł polecic wzmacniacz do tego głosnika tylko zeby nie przekroczy 400/500zł a te głośniki co chce podłączyć to JBLki http://allegro.pl/item336800171_glosnik ... w_rms.html nie są wcale mocne a i jeszcze jedno pytanko gdy podłącze wzmacniacz to moge podłączyć do radia głośniki i też będą grały czy jak to jest?

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 04 kwie 2008, 20:04

Rychu_coupe, wiesz co. Jeśli nie masz budżetu, odsłuchaj je najpierw pod samym radiem i kup ewentualnie 2 kanałowy wzmacniacz do skrzyni. CarPower 602 będzie ciut za słaby, więc coś mocniejszego z tej dolnej półki.

Proponuję w tym przypadku używkę. Znalazłem takiego krancza http://www.allegro.pl/item340372196_wzm ... ezny_.html

Ten zasili Ci wszystko o czym piszesz i podoła spokojnie tej skrzynce.

Korci mnie napisać coś o boszmanie. Na początku, a było to ok 95-96 roku miałem w rękach kilka boszmanów. Były znakomicie skonstruowane. Elementy dość dobre, fajne przetwornice napięcia, schludny i ładny montaż i dysponowały potężną mocą. Nie miały problemów z masą, nie pojawial się brum, nie było przydźwięków żadnych.
Napędzałem jednym takim, zabij modelu nie wspomnę, dwa wielkie głośniki 30 cm w zabudowanym bagażniku golfa. W lusterkach nie było nic widać, a śrubokręt położony na dachu spadał od drgań. Mimo dwóch olbrzymich kondensatorów ( kiedyś opisywałem - własnoróby w tamtych latach ) przygasały mi światła mijania ukręcając gałkę na max. Dołożyłem mu tylko chłodzenie wentylatorem bo przy takich ekstemalnych obciażeniach grzał się trochę w lato.

Dzisiaj niestety nie wiem jak ta firma się ma, nie miałem okazji zajrzeć do nowych boszmanów, ani odsłuchać zwłaszcza na zestawie średnio-wysokotonowym ( bo tak poznasz wzmacniacz naprawdę ) ale może być bardzo różnie tzn słabo w pogoni za schodzeniem z kosztów i montowaniami wszystkiego w Chinach.

UpDate.
Znalazłem zdjęcie kawałka boszmana.
No nie wyglada to najlepiej jednak.
Strasznie niechlujnie
http://www.daniel2709-allegro.blink.pl/ ... C_8749.jpg

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl