[b4 1.9 tdi 1Z] problem z odpalaniem
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1Z] problem z odpalaniem
panowie mam taki dziwny problem.od pewneg czasu gdy przekręce kluczyk by opalić samochód nie moge go odpalić.rozrusznik kręci ale efekt jest taki jakby nie było paliwa.gdy przestane kręcić i sprubuje drugi raz to odpale bez problemu. dzieje sie to najczęściej na ciepłym silniku.na zimnym może tez ale nie zauważyłem tego by często sie to działo...dziwi mnie to ze zawsze za drugim razem odpale bez problemu a za pierwszym musiał bym długo kręcić by odpalił.co to moze być??
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
myslisz ze tak nagle sam by sie przestawił.w sumie objawy pojawiły się pare dni temu a najbardziej dziwi mnie to że jak kręce i nie chce odpalić to gdy puszcze kluczyk i prubuje odpalić drugi raz to odpala odrazu bez zadnego problemu. za pierwszym razem tez by odpalił tylko musze go długo krecic.nie wiem czego to może byc wina...Adamm pisze:jaki jest kat wtrysku
Po pierwsze primo: sprawdź,czy nie masz bąbelków powietrza w rurkach paliwowych /jeśli są to trzeba podokręcać lub powymieniać opaski na przewodach/.
Po drugie primo: sprawdź kąt wtrysku.
Po trzecie primo:jak to wszystko jest dobre,to uderz lekko w zawór cisnienia przetłaczania na pompie i odpalaj bryczkę.
Po drugie primo: sprawdź kąt wtrysku.
Po trzecie primo:jak to wszystko jest dobre,to uderz lekko w zawór cisnienia przetłaczania na pompie i odpalaj bryczkę.