[80 B4] Podświetlenie zegarka elektronicznego
- Rafalski82
- Forum Audi 80
[80 B3] brak podświetlenia wskażników licznika
Zaczne od tego że to nie bezpiecznik.
Odpoczątku napiszę,miałem tak ,że jak wsteczny wrzucałem to zapalały mi światła i wsteczne i przeciwmgielne,czyli jakieś zwarcie mam i od tego zwarcia spalił mi się bezpiecznik,więc go wymieniłem i działało znowu wszystko znaczy na wsteku były światła i wsteczne i przeciwmgielne. Nie miałem czasu się tym zająć,więc tak jeżdziłem i co jakiś czas zmieniałem bezpicznik , a dzisiaj miałem to samo i wymieniłem bezpiecznik i wszystko działa oprócz podświetlenia zegarów.
I teraz pytanie dlaczego nie działa podświtlenie zegarów,może ktoś ma jakieś pomysły,bezpiecznik dobry.
Odpoczątku napiszę,miałem tak ,że jak wsteczny wrzucałem to zapalały mi światła i wsteczne i przeciwmgielne,czyli jakieś zwarcie mam i od tego zwarcia spalił mi się bezpiecznik,więc go wymieniłem i działało znowu wszystko znaczy na wsteku były światła i wsteczne i przeciwmgielne. Nie miałem czasu się tym zająć,więc tak jeżdziłem i co jakiś czas zmieniałem bezpicznik , a dzisiaj miałem to samo i wymieniłem bezpiecznik i wszystko działa oprócz podświetlenia zegarów.
I teraz pytanie dlaczego nie działa podświtlenie zegarów,może ktoś ma jakieś pomysły,bezpiecznik dobry.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:16 przez Rafalski82, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafalski82
- Forum Audi 80
- Rafalski82
- Forum Audi 80
- Rafalski82
- Forum Audi 80
szogun ma racje ja jak kupowalem auto w niemczech mialem podobnie jak wlaczylem wsteczny to mi sie centralka wlanczala i przednie przeciwmgielne i jeszcze jakies takie cuda sie dzialy ja sie z tego ciesze bo jak poszedlem do niemca i powiedzialem ze swiatla sa kaput to mi spuscil na elektryka chyba ponad 100 euro z tego co pamietam zajechalem do domu poczytalem na akp i rzeczywiscie bylo zwarcie na wiazce przy bagazniku polutowalem zabezpieczylem i wszystko dziala jak nalezy aha podswietlenia tez nie mialem na zegarach jechalem w nocy z niemiec i ciemno bylo:P
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Jak się za to wezmę to opisze co i jak.
No i się wziąłem ,podświetlenie licznika powróciło już działa,ułamane przewody w klapie bagażnika z lewej strony.
Ale mam pytanie w tej wiązce jest chyba 6 przewodów i jeden z nich to czarny tj. masa czy nie?Pytam ponieważ tam nie ma chyba przewodu tylko jest jakieś włókno białe,coś jak jakiś sznurek czy coś ,co o tym myślicie?
No i się wziąłem ,podświetlenie licznika powróciło już działa,ułamane przewody w klapie bagażnika z lewej strony.
Ale mam pytanie w tej wiązce jest chyba 6 przewodów i jeden z nich to czarny tj. masa czy nie?Pytam ponieważ tam nie ma chyba przewodu tylko jest jakieś włókno białe,coś jak jakiś sznurek czy coś ,co o tym myślicie?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B3/B4]podswietlanie zegarka elektronicznego nie dziala
W moim B4 od początku nie świeci mi elektroniczny zegarek na obrotomierzu. Jaka jest na to rada? Podswietlany jest zarowka czy diodami a moze w jakis inny sposob? Jezeli jestescie w stanie mi pomóc to bardzo prosze I jeszcze jedno pytanko czy montował ktos tarcze zegarów oferowane przez www.moman.pl ?? Daja niezly efekt.. jak wyglada sprawa z montazem?... pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:46 przez byner, łącznie zmieniany 1 raz.