[80 b4 2.0 ABT]Żółta maź na korku wlewu oleju
[80 b4 2.0 ABT]Żółta maź na korku wlewu oleju
Co to może być? Prosze o pomoc. Jeszcze jedno pytanko ile wam bierze oleju wasze ABT?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 12:37 przez krzyk20, łącznie zmieniany 2 razy.
a masz zagazowaną niunię czy tylko zetylizowaną?
Bo jak również LPG to lubi się robić mleko na korku, chociaż i jeżdząc na benzynce też można się z tym spotkać, czasmi to tylko różnica temperatur, niedogrzany silnik, woda z olej nie odparowywuje i budyń osadza się na korku, ale przyczyn jest mnóstwo, z walniętą uszczelką pod głowicą włącznie :shock:
Bo jak również LPG to lubi się robić mleko na korku, chociaż i jeżdząc na benzynce też można się z tym spotkać, czasmi to tylko różnica temperatur, niedogrzany silnik, woda z olej nie odparowywuje i budyń osadza się na korku, ale przyczyn jest mnóstwo, z walniętą uszczelką pod głowicą włącznie :shock:
- czarek_d20
- Forum Audi 80
Jak często jezdzisz w trasę to powinno odparować - może paliwo trefne.
Zobacz jakie masz spalanie z rury wydechowej.
Jak dymek ciemny to wina spalania.
Ja mam LPG i w zeszłym roku na 10 000 km dolałem 0,6 l oleju bo mam silnik zalany olejem mineralnym Mobil, a wiemy że minerał się szybciej zużywa.
Co 8 miesięcy w audi należy wykonać wymianę oleju mineral.
Obecnie na dzień dzisiejszy nie dolałem ani mg ( w dniu 02.01.07 - wymiana uszczelki pod głowicą)
pozdr. :lol:
Zobacz jakie masz spalanie z rury wydechowej.
Jak dymek ciemny to wina spalania.
Ja mam LPG i w zeszłym roku na 10 000 km dolałem 0,6 l oleju bo mam silnik zalany olejem mineralnym Mobil, a wiemy że minerał się szybciej zużywa.
Co 8 miesięcy w audi należy wykonać wymianę oleju mineral.
Obecnie na dzień dzisiejszy nie dolałem ani mg ( w dniu 02.01.07 - wymiana uszczelki pod głowicą)
pozdr. :lol: