[B4 2.0 ABK] Nie wyłączająca się pompa paliwa!!!
[B4 2.0 ABK] Nie wyłączająca się pompa paliwa!!!
Witam. Właśnie spotkała mnie nie miła niespodzianka, wsiadam do auta, przekręcam kluczyk a tu nic, nie ma prądu. Wcześniej kiedy wyłączyłem auto pompa paliwa nie wyłączyła się, działo mi się już to kilka razy. Co jest tego przyczyną??? Auto ma zamontowaną instalację LPG, nie ma znaczenia czy gaszę samochód na LPG czy na benzynie. Po prostu czasem się nie chce wyłączyć i działa do póki nie rozładuje aku, a że mam słaby to dzieje się bardzo szybko.
Nie jestem pewien na 100 % czy to pompa ale coś syczy koło koła przy, którym jest wlew paliwa to prawdopodobnie to.
Nie jestem pewien na 100 % czy to pompa ale coś syczy koło koła przy, którym jest wlew paliwa to prawdopodobnie to.
No ta a układ wtryskowy to chłodzenia już nie wymaga :?: takie układy z allegro.pl to najszybszy sposób do popsucia wtrysku, jak silnik jest odpalony a pompka pracuje chłodzą się wtryski dlatego też niezaleca się jeżdżenia na "rezerwie"gonzales pisze:gambit, kiedy jedziesz na LPG pompa cały czas pracuje na 100 %, na allegro są dostępne układy, które odłączają pompę kiedy przejdziesz na LPG aby zapobiec jej spaleniu, np. kiedy masz mało benzyny w baku
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Taka sugestia aby nie robić jak co niektórzy ayłączenia manulanie pompy na guziczek. Jeśli znajdziesz usterke ( a myślę że jak koledzy wcześniej wspomnieli jest to przekaźnik lub sterownik pompy) to nie modyfikuj sterowania pompą. jedyne co jeszcze to sprawdź elektrozawór jeśli masz sekwencje to od stanu lotnego jak masz mieszalnikową to od ciekłego - może powodowac zakłócenie centralki (ona po cześci odpowiada za sterowanie pompą, a dokładniej za zawór domykajacy Pb)
jacu78, no dokładnie tak zrobiłem: wyjąłem na pałę jakiś przekaźnik a że ten szary 208 bardzo mi się w oczy rzucał to poleciał jako pierwszy i pompa ucichła włożyłem z powrotem odpaliłem, zgasiłem i już jest wszystko git, pompa wyłącza się
Ale tu pytanie czy wymienić ten przekaźnik czy go zostawić?? Zaciął się drugi raz w ciągu pół roku tylko, że wtedy bez żadnej mojej ingerencji to ustąpiło.
Ale tu pytanie czy wymienić ten przekaźnik czy go zostawić?? Zaciął się drugi raz w ciągu pół roku tylko, że wtedy bez żadnej mojej ingerencji to ustąpiło.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80