witam
Czy mogłby mi ktoś z was podpowiedzieć jakie mam sprężyny z przodu w audi 80 1.8 SF, mianowicie wysokość sprężyny to 37,5 cm kolor czarny oznaczony srebrnym paskiem. Wydaje mi się że nie są to sprężyny standardowe ponieważ w aucie mojego taty przód "stoi" ok 2 cm wyżej i jest zdecydowanie miększy. Jakie oznaczenia kolorów były w B3 i jakie są najmiększe do tego modelu. I drogie pytanie kupiłem wkład amortyzatora na przód ale po rozkręceniu McPersona okazało się żę jest w środku olej i nie jest to zamknięty wkład czy tak wyglądały fabryczne amortyzatory?
pozdrawiam
[80 B3 PM] oznaczenia sprężyn w audi 80 B3
[80 B3 PM] oznaczenia sprężyn w audi 80 B3
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2008, 13:02 przez minia17, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Po pierwsze i najwazniejsze poprawk kolego temat, tak aby był zgodnie z regulaminem
viewtopic.php?t=258, uzywaj tagów bo inaczej mody wywala Ci temat do kosza.
Co do opisu:
viewtopic.php?t=258, uzywaj tagów bo inaczej mody wywala Ci temat do kosza.
Co do opisu:
Co do sprezyny jest ona jak najbardziej własciwa, jej fabryczne oznaczenie to 893 411 105 pasek barwny srebrny. Sprezyna moze byc nizsza z racji wieku i "ugniecenia". Jaki silnk ma Twój tato w auci?minia17 pisze:mam sprężyny z przodu w audi 80 1.8 SF, mianowicie wysokość sprężyny to 37,5 cm kolor czarny oznaczony srebrnym paskiem.
Wszystko wskazuje na to iz amortyzator był jeszcze fabryczny badz zmieniany w serwisie na nowy orginał.minia17 pisze:I drogie pytanie kupiłem wkład amortyzatora na przód ale po rozkręceniu McPersona okazało się żę jest w środku olej i nie jest to zamknięty wkład czy tak wyglądały fabryczne amortyzatory?
witam
mam prośbę, nie posiadam ETKI czy pomoglibyście rozszyfrować oznczenie spężyn które kupiłem, namalowane są dwa paski pomarańczowe i jeden srebrny. Czy będą to odpowiednie sprężyny na przód do mojej B3 1.8 SF? audi rocznik 1989 gażnik starszy typ zawieszenia przed 1991 rokiem
wysokość sprężyny ok 35 cm grubość druta ok 13mm.
pozdrawiam
mam prośbę, nie posiadam ETKI czy pomoglibyście rozszyfrować oznczenie spężyn które kupiłem, namalowane są dwa paski pomarańczowe i jeden srebrny. Czy będą to odpowiednie sprężyny na przód do mojej B3 1.8 SF? audi rocznik 1989 gażnik starszy typ zawieszenia przed 1991 rokiem
wysokość sprężyny ok 35 cm grubość druta ok 13mm.
pozdrawiam