Audio w b4 - przednie drzwi pelne parapety
Otwór wycięty jest przez dwie warstwy tj. na wylot. Oczywiście jestem przekonany, że mój sposób montażu ma wiele do życzenia, ale naprawdę w tym przypadku moim zadniem jest naprawdę dobrze. A dodam ,że jeżeli chodzi o dźwięki to słyszę dobrze i w tym przypadku nie wywołuje to u mnie "torsji". Pozdrawiam i dzieki za zaiteresowanie i wygłoszone opinie.
- grzegorz000
- Forum Audi 80
- grzegorz000
- Forum Audi 80
Doc, a mam takie pyt... Gdyby te pierścienie mdf przymocować bezpośrednio do blachy drzwi, tak jak zrobił to klubowicz George (viewtopic.php?t=1555) i potem na tą instalacje założyć boczek a głośnik trzymałby się tego pierścienia (oczywiście wygłuszenie itd itp to oczywista sprawa i pomijam) to miałoby to prawo bytu? I napisz czy ma znaczenie czy głośnik dam wyżej, niżej, bardziej w prawo, lewo? Czy to tylko zależy od tego żeby głośnik spasował? Z góry dzięki <ok>
A moze niedrogim rozwiazaniem bedzie zrobienie boczków na zamówienie pod Kolegi boczek... ale to juz chyba trzeba by indywidualnie ustalic z firma taszki ale moze Doc z pomoca moze przyjdzie skoro ma tam jakies znajomosci a firma moze poszerzyła by swoja oferte. Mysle, ze mozna wysłac zdjecie do nich boczku i zadzwonic i sie przekonac.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sam pomysł wstawiania głośników w półkę kiedy w bagażniku ma się choć jeden głośnik sub niskotonowy jest godny nagany. Głośniki te będą pracowały z częstotliwością suba/ów ich ciśnienie akustyczne będzie je napędzało i może nawet spalić. Pomijam już w tym miejscu walory dźwiękowe które są znikome...grzegorz000 pisze:a co zrobić panowie jak jest korba od szyby a ja mam 19.5 cm JBL.co zrobić?
Sprzedaj te głośniki i kup sobie dobre 16" a nie JBL...
Co do tych boczków to są one faktycznie problematyczne. Ja widzę 3 opcje:
- kupić normalne i założyć taszki
- zrobić dziury, wzmocnić pomiędzy pierścieniem i od środka płytą
- wyciąć kieszeń i dorobić do tego specjalne taszki
Dzwoniłem jakiś czas temu i wysyłałem zdjęcie do firmy taschi, bo mam taki sam boczek.
Nie mają w ofercie takich boczków rzeczywiście, ale nie jest dla nich problemem zrobić coś takiego, wystarczy wysłąć do nich boczek na kilka dni <rotfl> a póżniej już reszta zainteresowanych będzie mogła z tego korzystać
Pozdrawiam,
titto
Nie mają w ofercie takich boczków rzeczywiście, ale nie jest dla nich problemem zrobić coś takiego, wystarczy wysłąć do nich boczek na kilka dni <rotfl> a póżniej już reszta zainteresowanych będzie mogła z tego korzystać
Pozdrawiam,
titto