[AAH] Eksploatacja - ile oleju wchodzi
- siwusek216
- Forum Audi 80
[AAH] Eksploatacja - ile oleju wchodzi
Witam wszystkich,
może ktoś wie ile litrów oleju wchodzi do silnika 2.8 V6 AAH, nadeszła pora wymiany a kanału niestety nie posiadam żeby odczekać i zobaczyć poziom na bagnecie, nie wychodze także z założenia że nadmiar mi wygoni głowicami :mrgreen: jak ktoś wie to z góry dzięki za odpowiedź
może ktoś wie ile litrów oleju wchodzi do silnika 2.8 V6 AAH, nadeszła pora wymiany a kanału niestety nie posiadam żeby odczekać i zobaczyć poziom na bagnecie, nie wychodze także z założenia że nadmiar mi wygoni głowicami :mrgreen: jak ktoś wie to z góry dzięki za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2012, 10:52 przez radhool, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Też jestem szczęśliwym posiadaczem audi80 w avancie z silnikiem ABC oleju troche bierze fakt i cieknie ale nic strasznego mysle że w 2-3 litrch na 15tys spokojnie się mieści przebieg 215 tys teraz bede wymieniał olej dla mnie to świeże auto pierwsza moja zmiana w nim oleju był zalany półsyntetykiem esso 10w40 ale zamierzam zmienic olej na lepszy wleje mu castrola magnatec po waszych wypowiedziach zastanawiam się czy by nie zainteresować sie wyciekami ciekawe ile kosztują te uszczelki tych dekli ?
PPoza tym autko mam zagazowane w sekwencji na stagu 300 pali tak od 12 do 13 na setke chociarz czasami troche wiecej ale na trasie potrafi spalić mniej niż 12. Z autka jestm bardzo zadowolony to drugie moje audi super auto .
PPoza tym autko mam zagazowane w sekwencji na stagu 300 pali tak od 12 do 13 na setke chociarz czasami troche wiecej ale na trasie potrafi spalić mniej niż 12. Z autka jestm bardzo zadowolony to drugie moje audi super auto .
Re: [B4 2.6 ABC] Ile oleju
<b>Barti-1</b> ja też kupiłem B4 z ABC jako pierwszy swój samochód, który zresztą dalej jest moim pierwszym i pewnie długo to jeszcze potrwa. U mnie sprawa wyglądała parę miesięcy temu tak, że jak tylko przejechałem 1000km to musiałem tak koło 1l oleju dolać - wtedy jeździłem na Mobilu 10w40 (na liczniku niby 155kkm jak go kupowałem, więc w sumie szkoda, że ktoś przeszedł szybko na półsyntetyk) - w sumie nie oszczędzałem go, a zagazowany mam. Fakt, że cieknie mi właściwie z każdej uszczelki - u góry, przy pokrywie w szczególności, ale jak wymieniłem, za podpowiedzią <b>minon1</b> na Valvoline'a, to teraz ten 1l dolewam raz na 3-3,5kkm, chociaż wiem, że i tak uszczelki do wymiany, bo jak mocno go przycisnę, tak na 5,5-6,5krpm to potrafi zaśmierdzieć olejem w środku.
Co poza tym mogę powiedzieć o jeździe V6? Bosko Szczególnie, jak dodatkowo ma się napęd na 4 łapki. :>
Co poza tym mogę powiedzieć o jeździe V6? Bosko Szczególnie, jak dodatkowo ma się napęd na 4 łapki. :>
Witam
Mam podobny problem u siebie w audi też silnik abc mam wyciek oleju miedzy głowicami ale u mnie tez cieknie po silniku aż na doł od strony kabiny może to też ten dekielek tylko zeby do niedo dojśc to trzeba zdejmowac kolektory? napiszcie mi gdzie mniej wiecej jest ten dekielek i jak do niego dojść
Mam podobny problem u siebie w audi też silnik abc mam wyciek oleju miedzy głowicami ale u mnie tez cieknie po silniku aż na doł od strony kabiny może to też ten dekielek tylko zeby do niedo dojśc to trzeba zdejmowac kolektory? napiszcie mi gdzie mniej wiecej jest ten dekielek i jak do niego dojść
-
- Forum Audi 80
czujnik oleju
witam panowie tez mam 2,6 uszczelke pokrywy ale widze ze nadal z niej cieknie i chyba musze razem z dekilkiem wymienic a raczej mechanik ale nie w tym rzecz pytanie moje jest takie wymienilem olej w tam tym tygodniu na inny mialem mobila polsytetyka 10w40 a znaiomy polecil mi niemiecki org liguda i gdy dochodzi mi tepratura do 80 stopni pika mi kontrolka oleju czyz by padl czujnik oleju juz drugi raz mi sie tak dzieje jak zmieniam olej a audi 2,6 mam od 2,5 roku pomozcie bo nie wiem co jest nie tak :roll: :roll: