Witam mam problem z moja Audi B4 94r. ABT
gdy jade koło 100km/h i zaczynam hamować do 80km/h mam strasznie duze wibracje na kierownicy. Wymieniłem 4tarcze wszystkie klocki problem lekko ustąpił choc dalej były lekkie drgania lecz powrócił do statu poprzedniego po 1000km;-( nie wiem w czym tkwi problem!! z góry dziękuje za pomoc
[80 B4 ABT] Wibracje na kierownicy
-
- Forum Audi 80
[80 B4 ABT] Wibracje na kierownicy
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2008, 08:59 przez Endriu11987, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem coś podobnego, ale uporałem się z tym. Na początek sprawdź czy tłoczki hamulcowe chodzą wszystkie lekko (wyczyść pod tymi uszczelkami i nasmaruj smarem do układów hamulcowych - można kupić w takich małych tubkach w sklepie motoryzacyjnym). Sprawdź też ( tak było u mnie) czy klocki po jakimś czasie nie klinują się w tej obejmie co je trzyma.
U mnie tak było, bo poskąpiłem na klocki i kupiłem "breki" i po zużyciu połowy klocka klinował sie - nie wiem czy to wina tylko tej firmy ale uratowałem sytuacje lekko szlifując górna i dolna krawędź klocka szlifierką tak żeby luźno chodziły w tej obejmie i problem mi zginął, ale następnym razem już nie pożałuje na klocki i kupię porządne.
U mnie tak było, bo poskąpiłem na klocki i kupiłem "breki" i po zużyciu połowy klocka klinował sie - nie wiem czy to wina tylko tej firmy ale uratowałem sytuacje lekko szlifując górna i dolna krawędź klocka szlifierką tak żeby luźno chodziły w tej obejmie i problem mi zginął, ale następnym razem już nie pożałuje na klocki i kupię porządne.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Po pierwsze primo, źle zatytułowałeś wątek. Zapoznaj się z Regulaminem: viewtopic.php?t=6284 i tym topikiem: viewtopic.php?t=9608. Po drugie primo <bylo> temat wałkowany wielokrotnie, proszę użyć szukajki. Temat zamykam.