Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3] ciemno na tablicy zegarów

ODPOWIEDZ
randolph
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3] ciemno na tablicy zegarów

Post autor: randolph » 09 kwie 2008, 06:45

Witam, od jakiegoś czasu nie działa mi włącznik ogrzewania tylnej szyby. Próby naprawy nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. W związku z atakiem zimy, chciałem dziś w nad ranem - po uruchomieniu auta - włączyć ogrzewanie tylnej szyby "na krótko" w kostce włącznika ogrzewania zwarłem przewody (górną parę) i ... sru zgasły kontrolki na tablicy zegarów,zgasł silnik, rozrusznik nie kręci. Przy próbie naprawy włącznika wydawało mi się, ze on zwiera na krótko (zamyka obwód) ,ale z tego wynika, że tylko mi się wydawało Sad.
Proszę o pomoc co mogło się sfajczyć w tych okolicznościach.
pzdr
ran

Proszę stosować TAG-i. Następnym razem źle nazwany wątek poleci do kosza!
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2008, 09:06 przez randolph, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 09 kwie 2008, 08:41

Na poczatek kolego poczytaj regulamin i zgonie z tym co jest tam napisane popraw temat.

Co sie mogło sfajczyć... hyy doslownie wszystko, ciesz sie ze nie spajczyła Ci sie cała buda, przełacznik nie chodzi na którko tylko działa przez przkaznik, tylna szyba ma ogromny pobór pradu co widać nawet po tych grubych kablach, na pocztek posprawdzaj wszystkie bezpieczniki i przekazniki.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 09 kwie 2008, 21:07

dokładnie tak jak kolega Solskier napisał a ogrzewanie tylnej szyby to zobacz na kostkę którą masz nad nogami od strony kierowcy nad półką jak ją rozkręcisz albo sobie przełóż włącznik od świateł przeciw mgielnych pod kostkę od ogrzewania tylnej szyby i zobaczysz czy działa jak nie to trzeba szukać :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl