[80 B3 1.8s] brak ssania
[80 B3 1.8s] brak ssania
Witam
Na samym początku auto nagle zaczęło dziwnie chodzić na biegu jałowym
wkręcało się na obroty i opadało(1000 do 700 przez ok. 5s. sekund) .Od wielu dni nie mam ssania prawidłowe obroty silnika powinny być 1000 obrotów przy opale silnika zimnego a ja mam 900.Nawet gdy włączam wszystkie światła i ogrzewanie tylnej szyby spadaj mi obroty do 800 i się nie podnoszą co może być??
Na samym początku auto nagle zaczęło dziwnie chodzić na biegu jałowym
wkręcało się na obroty i opadało(1000 do 700 przez ok. 5s. sekund) .Od wielu dni nie mam ssania prawidłowe obroty silnika powinny być 1000 obrotów przy opale silnika zimnego a ja mam 900.Nawet gdy włączam wszystkie światła i ogrzewanie tylnej szyby spadaj mi obroty do 800 i się nie podnoszą co może być??
-
- Forum Audi 80
[quote="WOJTEK26"]NAjszybciej to rano jak odepniesz wtyczke od wtryskiwacza rozruchowego, jeżeli przy uruchamianiu nie bedzie różnicy to oznaka że on nie pracuje. Czyli do sprawdzenia bedzie czujnik właczający wtryskiwacz
ten czujnik jest dobry.myslalem o czujniku temperatury czy on moze robic tyle zamieszania
[ Dodano: 2008-04-14, 11:43 ]
[quote="sybo"][quote="WOJTEK26"]NAjszybciej to rano jak odepniesz wtyczke od wtryskiwacza rozruchowego, jeżeli przy uruchamianiu nie bedzie różnicy to oznaka że on nie pracuje. Czyli do sprawdzenia bedzie czujnik właczający wtryskiwacz
ten czujnik jest dobry odpiolem go i zachowuje sie tak samo psiknole mu 4wd nawet co moze byc przyczyna .
ten czujnik jest dobry.myslalem o czujniku temperatury czy on moze robic tyle zamieszania
[ Dodano: 2008-04-14, 11:43 ]
[quote="sybo"][quote="WOJTEK26"]NAjszybciej to rano jak odepniesz wtyczke od wtryskiwacza rozruchowego, jeżeli przy uruchamianiu nie bedzie różnicy to oznaka że on nie pracuje. Czyli do sprawdzenia bedzie czujnik właczający wtryskiwacz
ten czujnik jest dobry odpiolem go i zachowuje sie tak samo psiknole mu 4wd nawet co moze byc przyczyna .
Czujnik ten właśnie rozłacza mase przy osiagnięciu temp chyba 50 stopni i jak go odpiąłeś to napewno nie pracuje. Spróbuj tak rano włacz zapłon zdejmij wtyczke z wtryskiwacza rozruchowego i sprawdx czy pojawi sie napięcie ale + i - bierz z kostki. Jeżeli nie będziesz miał masy to oznaka ze czujnik temp nie działa.
zrobilem tak jak mowiles sprawdzilem ten czujnik i nic mi nie wukazalo zadnego napiecia(tester elektryczny 'probowka').gdzie sie znajduje ten czujnik temperatury (chodzi o wylacznik termiczny zawaru sterujacego ukaldu zwiekaszajacego obroty silnika taczacego sie samochodu)WOJTEK26 pisze:Czujnik ten właśnie rozłacza mase przy osiagnięciu temp chyba 50 stopni i jak go odpiąłeś to napewno nie pracuje. Spróbuj tak rano włacz zapłon zdejmij wtyczke z wtryskiwacza rozruchowego i sprawdx czy pojawi sie napięcie ale + i - bierz z kostki. Jeżeli nie będziesz miał masy to oznaka ze czujnik temp nie działa.
WOJTEK26 pisze:To będzie którys z czujników na króćcu idącym z głowicy do chłodnicy. Czujnik rozłacza wtrytskiwacz przy temp powyzej 30 stopni
nie wiem ktory?? ale ostatnie zauazylem ze jak odpale go i nie dodam w cale gazu obroty ma 1000 a jak dodam mu troche gazu spadaj na 900 obrotoy chyba nie bedzie to czujnik temperatury??