[80 B4 2.0 ABT LPG] Słaba moc silnika
[80 B4 2.0 ABT LPG] Słaba moc silnika
Witam,
Mam taki problem a mianowicie wydaje mi się że moje auto jest słabe,
Jak jade sam to bez problemu wyjeżdzam pod każdą górkę a jak jedzie ze mną 3osoby to pod góre(nie dużą) to muszę redukować nawet do trójki. Wiem że auto jest z 92roku i ma tylko 90koni ale moim zdaniem auto powinno mieć więcej siły. Na benzynie i na gazie tak samo jes. Co mozna wymienić żeby autko miało więcej siły?
Jak jade sam to bez problemu wyjeżdzam pod każdą górkę a jak jedzie ze mną 3osoby to pod góre(nie dużą) to muszę redukować nawet do trójki. Wiem że auto jest z 92roku i ma tylko 90koni ale moim zdaniem auto powinno mieć więcej siły. Na benzynie i na gazie tak samo jes. Co mozna wymienić żeby autko miało więcej siły?
nie jest tak źle z ABT ja mam dobrze wyrególowane na gazie i na benie bardzo dobrze chodzi do normalnej jady wystarczy a jak go troszkę podżyluje to i szybko wyprzedzić można te 90 koni przynajmniej są prawdziwe. Służbowo bujam się ch lacetti 1,4 16 v i tez ma 90 koni i mimo że lżejszy jakoś słabo ciągnie od niskich obrotów i buja sie dobże po 3,5 tys a pali 8,5 - 9 litów etyliny w trasie tyle to nawet by mi audi w trasie nie wzieło.
Nie jest to rakieta ale przynajmniej najmniej awaryjny i przyjazny do gazu motor.
Nie jest to rakieta ale przynajmniej najmniej awaryjny i przyjazny do gazu motor.
wita
czy ktos moze przeslac mi zdjecie lub rysunek jak prawidlowo podlaczyc przewody wys. napiecia do kopulki rozdzielacza?? Ktory cylinder gdzie powinien byc podlaczony???
oj adres rafio83_666@wp.pl z gory bardzo dziekuje
czy ktos moze przeslac mi zdjecie lub rysunek jak prawidlowo podlaczyc przewody wys. napiecia do kopulki rozdzielacza?? Ktory cylinder gdzie powinien byc podlaczony???
oj adres rafio83_666@wp.pl z gory bardzo dziekuje
adam28k pisze:Jeśli chodzi o moje ABT to tak:gume spali, na 5-tce pod góre z pasażerami nawet z 60km/h do 120 ciągnie jak głupibez żadnych zamuleń nic nie musze redukować ale dzwiek tego motoru mnie chyba nigdy nie przekona(może to tylko ja tak mam :?: ) :evil:
[ Dodano: 2008-04-12, 17:55 ]
kolego jeśli ciągniesz na 5 - ce pod góre przy 60 km/h to powodzenia (biedny silnik) nawet mocny motor z pasażerami to ma co robić pod górę i wątpie żeby gnał jak "dziki " także oszczędź sobie takich odpowiedzi!
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Re: [80 B4 2.0 ABT LPG] Słaba moc silnika
Proponuję sprawdzić stan katalizatora, u mnie jak był zatkany to ledwo 110 km/h rozwijał. A filtr powietrza dawno wymieniałeś? Może mu brak tlenu?facienek pisze:Witam,
Sprawdz filtr powietrza, swieczki (i kable), zobacz czy nie ciagnie gdzies lewego powietrza.
Sam mam ABT i nie jest to formuła, ale z gorkami to radzi sobie bez problemu, moze nie idzie jak burza (jak napisal ktos wczesniej) ale pozbiera sie z 60 na 5 biegu w 4 osoby przy wzniesieniu do 20 stopni.
Aha, a sprawdzales kompresje? Moze nie masz? Tzn. masz slaba ;p
Sam mam ABT i nie jest to formuła, ale z gorkami to radzi sobie bez problemu, moze nie idzie jak burza (jak napisal ktos wczesniej) ale pozbiera sie z 60 na 5 biegu w 4 osoby przy wzniesieniu do 20 stopni.
Aha, a sprawdzales kompresje? Moze nie masz? Tzn. masz slaba ;p
Sam się dziwię ,że 90 KM a pod górkę na 5 biegu wchodzi bez problemów.Ten silnik to jakiś ewenement.Nie jest to rakieta ,ale w górach sprawuje się lepiej niż diesel. Jeśli nie ma mocy -jak piszesz to jest coś nie tak.Ja mam ABT z 93r. . Sprawdź wszystko co może mieć wpływ na moc. Może to być stary filtr powietrza ,a w najgorszym przypadku brak kompresji , chociaż moje auto nie jest przecież młode a ma silę.