[B3] Rezanie reflektorów
A ja to mam pomysł niech każdy walnie se po i przemyśli ten temat a to co wymyślił niech zostawi dla siebie bo jeszcze troche to się pobijemy bo jedni będą mówić że ramka odbija a inni że nie odbija światła
Ori wygląda ładnie malowana też ładnie i wszystko zależy co się komu podoba jedni pomalują inni nie pomalują
Takie moje zdanie
dla wsystkich co się zgadzają i tych co się nie zgadzają <lol>
Ori wygląda ładnie malowana też ładnie i wszystko zależy co się komu podoba jedni pomalują inni nie pomalują
Takie moje zdanie
dla wsystkich co się zgadzają i tych co się nie zgadzają <lol>
nie robiłem ale sadze ze ucierpi na tym troszkę jakość świecenia, bo oprócz walorów estetycznych to ta rameczka również odbija światełko.romeo pisze:ramka jak najbardziej odbija switło ale w takim stopniu ze różnica w swieceniu po pomalowaniu jej jest niezauwazalna ,to moje przemyslenia i napewno ktos bedzie innego zdania :-| jezeli nie robił takiego zabiegu
Rezanko bardzo ładne <ok> Może jak wreszcie przemoge lenia to "sie wezme" i zrobie tak u siebie.
Co do polemiki o ramki to sprawdziłem i w mojej służbowej landarze (Ford Transit 2006r) odbłyśniki są jakby cofnięte (jakies 2 - 2,5cm) przed szkło reflektora i ramki są czarne. Skoro w praktycznie nowych autach stosuje się czarne ramki to w takim wypadku skłaniam się ku twierdzeniu, że ramki nie mają wpływu na jakość świecenia.
W razie czego moge zrobić foto i wstawić.
Pozdrawiam
Co do polemiki o ramki to sprawdziłem i w mojej służbowej landarze (Ford Transit 2006r) odbłyśniki są jakby cofnięte (jakies 2 - 2,5cm) przed szkło reflektora i ramki są czarne. Skoro w praktycznie nowych autach stosuje się czarne ramki to w takim wypadku skłaniam się ku twierdzeniu, że ramki nie mają wpływu na jakość świecenia.
W razie czego moge zrobić foto i wstawić.
Pozdrawiam
Wreszcie była słoneczna niedziela, wiec i ja postanowiłem się pobawić przednimi lampami. Pomarańczowe kierunki zastąpiłem dymionymi Depo, a ramki reflektorów pomalowałem na czarny połysk. Wygląda teraz wyśmienicie. Na pewno wrzucę niebawem foty. Pomalowałem jeszcze na czarno taką wystającą metalową osłonę na żarówkę, ale coś mi się wydaje, że to celowo nie było malowane i tylko patrzeć jak lakier się wykruszy.
Odwaliłem też numer ze zwierciadłami. Niby były czyste, ale postanowiłem je przetrzeć pastą do chromu i nie wiedzieć czemu zaczęły żółknąć i matowieć. Szczęście, że przetarłem tylko dolną część zwierciadła, ale raczej będę musiał je wymienić .
Odwaliłem też numer ze zwierciadłami. Niby były czyste, ale postanowiłem je przetrzeć pastą do chromu i nie wiedzieć czemu zaczęły żółknąć i matowieć. Szczęście, że przetarłem tylko dolną część zwierciadła, ale raczej będę musiał je wymienić .