[80 B3] Problem ze światłem stopu
[80 B3] Problem ze światłem stopu
Witam. Mam nastepujący problem. Otóz znikneło mi światło stopu a zamiast niego pojawił się motyw iz kiedy światła są wyłaczone na właczonym czy tez wyłaczonym silniku kiedy naciskam na hamulec zapalają sie swiatła postojowe lub mijania ( w zalezności silnik właczony\wyłaczony) oraz podswietlenie zegarów i deski rozdzielczej :] Dziś szukałem przyczyny lecz nie mogłem znaleść. Moze ktoś z was miał podobny przypadek ?? Jeżeli tak to gdzie szukać przyczyny ?? A i wybaczcie moze to głupie pytanie gdyż jestem poczatkującym kierowcą lecz pod tylnią kanapą odkryłem srebne podełeczko BOSH-a z którego wychodzi wiązka kabli i zastanawia mnie co to takiego jest Heh... Z góry wielkie dzieki za kazdą pomoc..
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Co do problemu spawdz dokładnie wiazke w kalapie bagaznika czy na zgieciu nie sa przerwane i nie robia zwarcia, badz również sama wtyczke przy lampie, zobacz czy nie jest zaśniendziała albo zkorodowana... Twój problem wygladna na brak masy albo na zwarcie, jesli to też nie pomoze to wtedy trzeba zajrzec do przełaczników przy kierownicy.
Najprawdoppodobniej jest to sterownik ABSu. Chyb ze masz jeszcze naped Quttro to wtedy moze być to sterownik od napedu. <ok>nioop pisze:A i wybaczcie moze to głupie pytanie gdyż jestem poczatkującym kierowcą lecz pod tylnią kanapą odkryłem srebne podełeczko BOSH-a z którego wychodzi wiązka kabli i zastanawia mnie co to takiego jest Heh... Z góry wielkie dzieki za kazdą pomoc..