[80 B4 All] montaz sterownika centralnego z pilota
Dzięki za chęć pomocy na pewno sie odezwe jak będe go już podłączał, bo na razie musze dojść od czego są te kable które były od starego alarmu(jest ich 8 i każdy czerwony) więc troche mi to zajmie. A na razie gdybyś mi mógł pomóc w jednej rzeczy... bo w instrukcji od tego alarmu mam kabel z napisem ARM Output, wiesz może od czego on jest?
Niestety nie ponieważ czujniki zasilane sygnałem z centralki muszą puścić sygnał do centralki, niestety jednym przewodem jest to nie możliwe.guliusz pisze:Arm jest to wyjście dodatkowe.Na dodatkowe czujniki np.
annubis17 ARM to Output - wyjście na cewkę przekaźnika np. blokady zapłonu, sygnał pojawia się na stałe po włączeniu alarmu.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 12:54 przez Kubik, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat innego rodzaju podłączenia skontaktuj się z Tryni81tryni81 pisze:nie wiem jak w sedanie ale w avancie jest prostszy sposób podpięcia sterowania centralnym zamkiem.
a mianowicie do tylnej klapy idą 2 przewody sygnałowe z których 1 służy do otwierania a 2 do zamykania. wystarczy do 1 z nich podać sygnał masy na 3 sekundy i zamek się otwiera , natomiast podając do 2 sygnał masy na 3 sekundy zamek się zamyka
tak jak widać wystarczy mieć sterownik sterujący masą dla zamków pneumatycznych (3 sekundowy) i nie ma potrzeby kombinować z przekaźnikami