Witam wszystkich!
Opisuje moj problem juz 4 raz i mam nadzieje ze tym razem nikt nie skasuje tego co pisze,choc nikomu nie ublizylem i nie bluzgalem.
Otoz przedwczoraj probowalem podlaczyc nowe radio,dzialalo tylko przy wlaczonych swiatlach,napewno bo stare mialo extra podswietlanie,ale to nie ten problem.Z elektryka nie jestem az tak dobry wiec wstawilem stare radio.Wszystko bylo dobrze az do zmierzchu.Zapalajac swiatla nie mam podswietlenia zegarow,zapalniczki,popielniczki ani radia.Pomyslalem bezpiecznik,ale nic z tego!10 razy sprawdzalem i wszystkie dobre.
Wiec mam nadzieje ze tym razem nikt tego tematu nie skasuje i ze tym razem bede mogl odzczytac wasze pomysly i rozwiazania tego problemu.
Z gory thx
[80 B4 2.0 ABK] zniklo podswietlanie zegarow
Kolego ori radia Audi podświetlają się po włączeniu świateł. W nowym radiu mogły być inaczej porozmieszczane kable i działało tylko po włączeniu świateł dlatego że + leciał po światłach a nie z akumulatora. Jeśli masz wszystkie bezpieczniki na 100% sprawne to zacznij od wyjęcia zegarów może jakaś wtyczka nie łączy. Mogły się spalić żarówki choć to mało prawdopodobne że poleciały wszystkie.
PS. Uzupiełnij prawidłowo profil bo z opisu wynika że jesteś mężczyzną a w profilu masz kobieta. Zapoznaj się z oznaczeniami silnika i wpisz prawidłowe.
PS. Uzupiełnij prawidłowo profil bo z opisu wynika że jesteś mężczyzną a w profilu masz kobieta. Zapoznaj się z oznaczeniami silnika i wpisz prawidłowe.
Wygląda na to,że radio jest zasilane z kabelka plusowego szaro-niebieskiego od podświetlenia,dlatego działa dopiero na światłach.Na temat podświetlenia jest sporo postów,myślę,że wyczerpująco opisujących problem,proszę poczytać.Skoro radio działało przez podświetlenie prawdopodobnie jest spalona ścieżka z lewej strony między regulatorem oświetlenia a obrotomierzem,taki pobór prądu jak ma radio a taki jaki płynie w tym obwodzie normalnie ma się 1/100
assai pisze:Wygląda na to,że radio jest zasilane z kabelka plusowego szaro-niebieskiego od podświetlenia,dlatego działa dopiero na światłach.Na temat podświetlenia jest sporo postów,myślę,że wyczerpująco opisujących problem,proszę poczytać.Skoro radio działało przez podświetlenie prawdopodobnie jest spalona ścieżka z lewej strony między regulatorem oświetlenia a obrotomierzem,taki pobór prądu jak ma radio a taki jaki płynie w tym obwodzie normalnie ma się 1/100
lewa sciezkamiedzy regulatorem oswietlenia?Wielkie slowa:) Nie mam obrotomierza tylko zegar.mam nadzieje ze to roznicy nie robi?!
[ Dodano: 2008-04-11, 18:20 ]
assai pisze:Wygląda na to,że radio jest zasilane z kabelka plusowego szaro-niebieskiego od podświetlenia,dlatego działa dopiero na światłach.Na temat podświetlenia jest sporo postów,myślę,że wyczerpująco opisujących problem,proszę poczytać.Skoro radio działało przez podświetlenie prawdopodobnie jest spalona ścieżka z lewej strony między regulatorem oświetlenia a obrotomierzem,taki pobór prądu jak ma radio a taki jaki płynie w tym obwodzie normalnie ma się 1/100
wie moze ktos jak wyglada i gdzie sie znajduje ścieżka z lewej strony między regulatorem oświetlenia a obrotomierzem?
Wyjmij zegary i przy żółtej wtyczce po zdemontowaniu płyty od plastiku zobaczysz co jest.Wielkie słowa??pisząc mam na myśli,że ktoś ma jakieś choćby nikłe pojęcie o tym co chce naprawić i gdzie szukać uszkodzenia.W tym liczniku nie ma znaczenia czy jest zegar czy obrotomierz-jeśli chodzi oczywiście o podświetlenie.Cała ta naprawa jest opisana prze ze mnie w jednym z tematów na ten temat właśnie.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
nic nie pomaga
wyjolem zegary,zdjolem plastik i nic nie widac.Bezpieczniki funkcjonuja bez problemu,wiec co jeszcze??nie mam pojecia ,moze wy cos wiecej wiecie