[80 B4 1.9 1Z] kontrolka abs
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 1Z] kontrolka abs
Witam mam taki problem ,zapala mi sie kontrolka abs podczas jazdy.Przy nawet delikaktnym wcisnieciu pedalu słychac pompe abs i bicie w pedał tak ze dwa razy pózniej zapala sie kontrolka i abs-u nima. Po zgaszeniu silnika abs sie załaduje kontrolka zgasnie i chwila jazdy i znow to samo,przy hamowaniu kompletna blokada kół.Miał ktos z was cos takiego?co to moze byc i czy musze jechac na komputer?z gory dzieki za odpowiedz.pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Przydało by sie podłaczyć Vaga dla diagnozy wtedy dużo by to pomogło przypuszczam ze odrazu widać było by przyczyne, a takich moze byc pare, uszkodzona koronka od ABSu, zepsuty czujnik ABSu moze byc odsuniety za daleko za blisko, moze być zabrudzony lub nawet sam sterwonik moze byc padniety. Cieżko stwierdzić tak po samym opisie. Trzeba zrobić diagnoze. <ok>
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 1Z]
Kontrolka zapala mi sie po 2 lub 3 krotnym hamowaniu tak jak pisałem nawet delikatne dotkniecie pedału odrazu włacza sie pompa i wali w pedał,nawet na suchym asfalcie tak jak jakby koła niemiały przyczepnosci,potem zapala sie kontrolka i absu juz niema
[ Dodano: 2008-02-22, 16:12 ]
A dzisiaj zapalila mi sie na postoju na hamulcu recznym .
[ Dodano: 2008-02-22, 16:12 ]
A dzisiaj zapalila mi sie na postoju na hamulcu recznym .
[b3 coupe 2.3NG]
witam miałem taki sam problem jeżeli chodzi o ABS u mnie to szybko rozwiązałem wcześniej grzebałem przy czujniku ABS przy kole, zmieniałem piastę a wiec musiałem wyjąć czujnik. po skręceniu wszystkiego miałem takie same objawy. rozwiązanie problemu ------ wciśnij mocniej czujnik przy piaście. nie dokładnie był wciśnięty. odpisz czy pomogło. pozdrawiam . Maciek
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 1Z]
Witam dzieki za pomoc ,uszkodzony miałem kabel od czujnika ,problem rozwiazany.pozdrawiam :lol: