[B4] problem z kontrolką airbagu
[B4] problem z kontrolką airbagu
Witam wszystkich posiadaczy audi 80 mam pytanko a mianowicie w mojej audi jest poducha kierowcy do niedawna bylo wszystko ok po uruchomieniu silnika kontrolka od airbag gasla po okolo 2,3 sekundach ale ostatnio wkrecalem licznik w celu wymiany zarówek od podswietlenia i od tego czasu airbag gasnie po 4,5 minutach co mam zrobic i jak pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 paź 2007, 15:48 przez marcel173, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
witam.
Właśnie mam podobny problem z airbagiem. Wyjmowałem ostatnio zegary żeby zamontować obrotomierz. Po założeniu zegarów spowrotem zaczęła się świecić kontrolka airbag. Wcześniej gasła po ok. 3sek. teraz gaśnie po ok. 3min. Moje pytanie-radzicie wykasować błąd VAGiem z tym, że ja mam TD (AAZ) a nie TDI i chyba tu nie ma żadnego komputera, ale mogę sie mylić? Proszę o Wasze sugestie
Właśnie mam podobny problem z airbagiem. Wyjmowałem ostatnio zegary żeby zamontować obrotomierz. Po założeniu zegarów spowrotem zaczęła się świecić kontrolka airbag. Wcześniej gasła po ok. 3sek. teraz gaśnie po ok. 3min. Moje pytanie-radzicie wykasować błąd VAGiem z tym, że ja mam TD (AAZ) a nie TDI i chyba tu nie ma żadnego komputera, ale mogę sie mylić? Proszę o Wasze sugestie
to spoko.pytanie po ilu uruchomieniach to się stanie.wcześniej wyjmowałem licznik może z 10 razy i nic się nie działo. widocznie ostatnio podczas wkładania licznika już na włączonym zapłonie powstało jakieś rozłączenie obiegu i stąd ten błąd.czarekj pisze:Jeżeli kontrolka gaśnie nawet pm 3 - 4 minutach to nie ma powodu do paniki. Po pewej liczbie uruchomień silnika sytuacja wróci do normy. Błąd należy skasować gdy kontrolka świeci ciągle.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nie taki manewr już nie przejdzie, teraz tylko vag albo czekanie tak jak napisał kolege czarekj. Nastpenym razem nie przekrecaj zaponu a wyszegniesz sie błedu a najpewniejsze jest odpiecie akumulatora wtedy mozesz rzezbic w czym chcesz. <ok>manq pisze:tzn.że mam znów odłączyć licznik na wyłączonym zapłonie i błąd airbagu zniknie?
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z