[b3 1.6tdi] jakie świece żarowe
[b3 1.6tdi] jakie świece żarowe
jakie świece żarowe polecacie teraz mam załozone motorcraft ale planuje wymienic
Ja mam też u siebie BERU. Miałem zepsuty przekaźnik i za każdym przekręceniem kluczyka (nie wiem przez jaki okres- u mnie 2miesiace +popszedni właściciel) świece grzały mi 30sek niezależnie od temperatury silnika. Z 4 świec siadła 1 ale jakby były jakieś badziewne to pewnie wszystkie by siadły. Polecam BERU.
ps. wydaje mi się że wątek wyboru świec już był na forum
ps. wydaje mi się że wątek wyboru świec już był na forum
Panowie, a o Febim to nikt nie słyszał? Jak dla mnie, z doświadczeń w różnych autkach:
1. Beru
2. Febi
Reszta może nie istnieć. NGK fajne, ale podrabiane jak skur..., podobnie Bosch. Ew. oryginalny Bosch, ściągnięty z Deutschlandu.
Ogólnie rzecz biorąc u mnie lądowały Febi i były super.
[ Dodano: 2008-04-18, 01:33 ]
A tak BTW, to co Was podkusza, żeby ładować japońskie części do niemieckich samochodów? Ja już wsadziłem termostat Vernet, może starczy kombinowania na dziś
1. Beru
2. Febi
Reszta może nie istnieć. NGK fajne, ale podrabiane jak skur..., podobnie Bosch. Ew. oryginalny Bosch, ściągnięty z Deutschlandu.
Ogólnie rzecz biorąc u mnie lądowały Febi i były super.
[ Dodano: 2008-04-18, 01:33 ]
A tak BTW, to co Was podkusza, żeby ładować japońskie części do niemieckich samochodów? Ja już wsadziłem termostat Vernet, może starczy kombinowania na dziś
Wg ETKI to do SB jest swieca żarowa Beru nr 102 130 01 lub Bosch 102 130 02
ja bym polecał te pierwsze czyli Beru w koncu oni robią swiece kopułki kable świece zarowe i inne elemety tej kategorii co do Febiego to nie mam zdania. Amortyzatory i elemety zawieszenia i nagrzewnice robią dobre bo juz to u siebie robiłem
są oczywiscie różne rodzaje swiec najlepiej wymontować stare i wtedy dobierać.
pierwsze to ciepłota swiecy a druga sprawa to gwint i całkowita długość
jedne mają M10x1 a inne M12x1,25 czyli inny rozmiar i skok gwintu
do tego jeszcze długość
ja bym polecał te pierwsze czyli Beru w koncu oni robią swiece kopułki kable świece zarowe i inne elemety tej kategorii co do Febiego to nie mam zdania. Amortyzatory i elemety zawieszenia i nagrzewnice robią dobre bo juz to u siebie robiłem
są oczywiscie różne rodzaje swiec najlepiej wymontować stare i wtedy dobierać.
pierwsze to ciepłota swiecy a druga sprawa to gwint i całkowita długość
jedne mają M10x1 a inne M12x1,25 czyli inny rozmiar i skok gwintu
do tego jeszcze długość