[b4 all] climatronik ??
-
- Forum Audi 80
[b4 all] climatronik ??
witam mam pytanie czy jest taka możliwośc zamątowania panela od climatronika do zwykłej b4 bez klimy oczywiście żeby działało ogrzewanie itp chodzi o sam panel czy jest to możliwe
Fajnie ze ktoś ten temat poruszył. Bo w dalekiej przyszłości chce wsadzić do swojej klimatronic. I teraz niech ktoś wymieni wszystkie elementy (ale dokładnie wszystkie czyli każdy nawet przewód ) jakie są potrzebne do kupienia i zamontowania w aucie :!: Napewno temat przyda sie nie tylko dla mnie <ok>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Temat klimatrona w audi to chyba jest najwieksze rezanie jakie da sie wykonac w tym aucie :mrgreen: Wiem ze Skull ze słowenii robił taka operacje i nawet sa foty w jego opsie czerwonego avanta jak to wrzucał to widać ze trzeba rozkrecisz wszystko w drobny mak, wiec jak ktoś sie za to weźmie to respect.
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
DYZIO, nawet Ci się szukać nie chce <ok> viewtopic.php?t=5239&highlight=skull ,tak na marginesie to raczej nie da się zamontować samego panelika bez klimy,żeby przełączał zimne-ciepłe i wiatr <ok> Skull miał auto idealne ,czemu go sprzedał :?: :shock:
Jeżeli znacie się na elektryce, to możecie podjąć się montażu klimatronika. Mając panel, zespół nagrzewnicy i niezbedne czujniki oraz wiązki da się to zrobić w jeden dzień - pod warunkiem, że jest to przeróbka z klimatyzacji manualnej.
Koszt panelu ok. 200 PLN - używka, koszt zespołu nagrzewnicy - min. 250 PLN - używka, 3 czujniki temperatury - po 100 PLN (oryginały), obwódka panelu - 100 PLN - nowa, czujnik temperatury płynu 50 PLN - nowy.
Przy montażu klimatronika z Audi A4 - czujnik nasłonecznienia 100 PLN.
Napełnienie czynnikiem - 150 PLN.
Robocizna - za 200 PLN nikt się tego nie chce podjąć, więc najlepiej samemu.
Jakby co to służę pomocą.
Jeżeli montować klimatronik to tylko mając auto "dawcę".
Koszt panelu ok. 200 PLN - używka, koszt zespołu nagrzewnicy - min. 250 PLN - używka, 3 czujniki temperatury - po 100 PLN (oryginały), obwódka panelu - 100 PLN - nowa, czujnik temperatury płynu 50 PLN - nowy.
Przy montażu klimatronika z Audi A4 - czujnik nasłonecznienia 100 PLN.
Napełnienie czynnikiem - 150 PLN.
Robocizna - za 200 PLN nikt się tego nie chce podjąć, więc najlepiej samemu.
Jakby co to służę pomocą.
Jeżeli montować klimatronik to tylko mając auto "dawcę".
Zgadzam sie z wami w 100% <ok> ale jak wiadomo koszt dawcy to minimum 3 koła (anglik) a same części 1000 -1300 zł :roll: Ale ja nawet nie mam klimy manualnej. Więc raczej jak sie już bawić w klimatyzacje to odrazu lepiej klimatronic takie jest moje zdanie ale czy sie tego podejmę to jeszcze nie wiemSolskier pisze:auto dawnca i przeszczep kawałek po kawałku.
Ale teraz już wiem że się podejmę <rotfl2> <yes> Ja nie rzucam słów na wiatr <nunczako>DYZIO pisze:Więc raczej jak sie już bawić w klimatyzacje to odrazu lepiej klimatronic takie jest moje zdanie ale czy sie tego podejmę to jeszcze nie wiem
I teraz mam konkretne pytania
1 Czy muszę wymieniać deskę :?: czy tylko zrobić dziurę i wstawić czujnik nasłonecznienia i kupić schowek :?: bo podobno jest inny. Z zamontowaniem panelu sobie poradzę na starych gratach :!:
2 Jakie są czujniki potrzebne i gdzie są zamontowane :?: bo mam dawcę ale niestety chyba osobiście nie będę jechał więc muszę dokładnie wytłumaczyć co ma wykręcić
3 Jakie są potrzebne przekaźniki :?:
Więc panowie po nowym roku meeeega rezanko <hura> tylko cicho <ide> bo się wyda <ok>
Aha jak ktoś coś ma cokolwiek na temat klimatronica w b4 np. schematy itp proszę wysyłać na pw