[b4 1.9TDI 1Z] źle pali bez świec co robić
[b4 1.9TDI 1Z] źle pali bez świec co robić
Mam 80 z 92r gdy temp wynosi 7-10° stopni świece sie nie właczają a auto pali po kilku obrotach silnka natomiast gdy temperatura jest niższ 5 stopni świece się włączają i jest ok
Nawet przy mrozie -15° stopni pali bardzo dobrze zmieniłem czujnik temp co moge więcej z tym zrobić°
Nawet przy mrozie -15° stopni pali bardzo dobrze zmieniłem czujnik temp co moge więcej z tym zrobić°
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, 16:00 przez Przemo..., łącznie zmieniany 1 raz.
Nie miałem Audi z silnikiem diesla, ale według mnie przy takiej temperaturze grzanie świec powinno wystepować. Zmieniłeś czujnik temperatury silnika, czy zasysanego powietrza? Może zmieniłeś czujnik od wskaźnika temperatury. Podaj numer tego czujnika to powiem ci czy wymieniłes właściwy. Popatrz na schemat znajdujacy sie w dziale download a wszystko bedziesz wiedział?
siema ja też jeżdże benzynka ale moja żonka jeźdźi astrą tdi i tam nawet latem jak go odpalam pierwszy raz to włączaja się świece oczywiście grzeją sie krócej niż zimowa porą ale się włączają. Ostatnio miałem tam taki przypadek,zedosyć ciężko palił i jak złapał to chodził przez chwilke jak by na trzy gary ale sprawdziłem świeczki i jedna była spalona zmieniłem ją i jest ok
Który to jest ten czujnik G62, bo mam z nim odwieczne problemy, a nie wiem w końcu ktory to. To ten przy wężach wodnych, czy z tyłu głowicy?Przemo... pisze:Wymieniłem czujnik g62 wydaje mi się ze bez potrzeby bo nie ma efektu silnik zaraz po odpaleniu nierówno chodzi przygasa po kilku takich sytuacjach chodzi juz równo
Re: [b4 1.9TDI 1Z] źle pali bez świec co robić
świece się załączają w temp niższych niż +5stCPrzemo... pisze:Mam 80 z 92r gdy temp wynosi 7-10° stopni świece sie nie właczają a auto pali po kilku obrotach silnka natomiast gdy temperatura jest niższ 5 stopni świece się włączają i jest ok
skoro masz problemy przy odpalaniu Niiuni w zimnych temperaturach, ale wtedy gdy jeszcze świece się nie załączają to sprawdź kąt wtrysku - 90% przypadków ze złym rozruchem to wina kata. Jesli nie da rady to wymień filtry paliwa i powietrza...
ale stawiam na kąt
Wojtek a powiedz mi, jaką Ty masz rezystencję tego czujnika, mógłbyś to dla mnie zrobić? zmierzyć jej wartość w temperaturze np pokojowej...WOJTEK26 pisze:Poprostu masz uszkodzony ten czujnik 2 pinowy od świec żarowych i dlatego sie włączają wym czujnik i problem zniknie możesz jeszcze sprawdzić rezystancje czujnika
coś u mnie nie gra, i chyba winny jest przekażnik, ale to droga sprawa więc wolałbym sie upewnić