[Audi 80 B3 RN] Centralny zamek?alarm?Immobilaizer?
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 B3 RN] Centralny zamek?alarm?Immobilaizer?
Witam koledzy. Mam dylemat. Otóż moja audi kochana jest goła i planuje zakup centralnego zamka na pilocika oczywiście 4d. Oprócz tego chciałbym się zabezpieczyć przed kradzieżą i co wybrać w zestawie? Alarm wystarczy? Czy lepiej jakby był również immobilajizer? Jak macie zabezpieczone swoje autka? Chciałbym montować sam i wydać w granicach 150-200zł. Doradźcie coś. Pozdrawiam klubowiczów
najlepiej kup od razu zestaw centralny + alarm. niewiele wiecej kosztuje niz sam centralny a zawsze bezpieczniej. teoretycznie im droższy tym lepszy. ja mam STIGa, sam zakładałem, podobno badziewie chińszczzna itd, ale złego słowa nie moge powiedziec, działa bez zarzutu. kilku uzytkowników na forum też nie narzekało na niego.m
-
- Forum Audi 80
Poczytaj na allegro opisy funkcji alarmów i na stronach producentów jest tego dużo i można dopasować do swoich potrzeb. Dla przykładu: ostrzeganie o wysiadającej osobie i sygnalizacja wzbudzenia alarmu w pilocie. Przy montażu ważne gdzie montujesz wyłącznik serwisowy i gdzie jest sama centralka, to muszą być miejsca trudno dostępne i trudne do przewidzenia przez złodzieja. Przewody poprowadź przy głównej wiązce i najlepiej przeciąć starą owijkę i wszystko owinąć nową bo trudniej znaleźć kable od alarmu między innymi przewodami.
-
- Forum Audi 80
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Podepnę pod temat.
http://allegro.pl/item345286063_alarm_s ... uning.html
Warto? Może ktoś coś poleci?
Chciałbym sam założyć - da się radę?
http://allegro.pl/item345286063_alarm_s ... uning.html
Warto? Może ktoś coś poleci?
Chciałbym sam założyć - da się radę?