[All] Czy wywazac co sezon ?
-
- Forum Audi 80
[All] Czy wywazac co sezon ?
witam,
czy wywazacie swoje aluski sezonowo????? bo ja wlasnie chce zmienic buty w moim audi i sie tak zastanawiam czy powinienem wywazyc aluski ;-p
pytam bo autko mam od niedawna i to bedzie pierwszy seznon na aluskach, dodam ze aluski sa juz wywazone i autko na nich jezdzilo, u I wlasciciela
pozdrawiam
czy wywazacie swoje aluski sezonowo????? bo ja wlasnie chce zmienic buty w moim audi i sie tak zastanawiam czy powinienem wywazyc aluski ;-p
pytam bo autko mam od niedawna i to bedzie pierwszy seznon na aluskach, dodam ze aluski sa juz wywazone i autko na nich jezdzilo, u I wlasciciela
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 paź 2012, 19:17 przez tarantura13, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
opony wywazone..... koszt nie duzy
ale tak ja sie przyjzalem to wywazonym oponom to..... PAN Wulkanizator nie mial za duzo roboty bo wiekszosc wywazonych odwaznikoch byla stara..... tylko na jednym kolo byly nowe odwazniki...... ale nie ukrywam ze lepiej wywazyc- chocby dla tego jednego kola (zawsze to bezpieczniej
pozdrawiam
ale tak ja sie przyjzalem to wywazonym oponom to..... PAN Wulkanizator nie mial za duzo roboty bo wiekszosc wywazonych odwaznikoch byla stara..... tylko na jednym kolo byly nowe odwazniki...... ale nie ukrywam ze lepiej wywazyc- chocby dla tego jednego kola (zawsze to bezpieczniej
pozdrawiam
Wcześniej nie wyważałem kół po sezonie czy to letnim czy zimowym bo nie wiedziałem że jest taka potrzeba dopóki się nie okazało że telepie kierą, tak było odnośnie kół zimowych. Idąc tym śladem letnie (alu) przed założeniem też dałem do wyważenia i okazało się że nic nie muszę płacić bo koła są ok. A wogóle jeśli zmiana opon kosztuje około 50 zł za komplet to samo wyważenie może 10 - 20 zł.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no dobra, ja rok temu mialem autko na alu - super nic nie bilo. na zime zalozylem stalowki z nowymi oponami - tez oki. a teraz zalozylem alu na tych samych oponach co zeszlego lata i trzepie kiera????? :shock: dopiero jak zalozylem letnie opony na stalowki to przestalo i alu leza w garazu:( na wywazarce oki i alu i stalowki a na alu bije i c..j wi dlaczego :-x jest ktos w stanie mi pomoc??
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
bez przesady co chcesz 3 czy 4 razy w miesiącu jeździć wyważać? przecież zdarłbyś śrubki do kółLabiel pisze:Tak na marginesie to opony powinny być wyważana co 1 tyś km, a to z tego względu że opony się zużywają
na moje, jak masz 2 komplety kół to wyważasz dopiero jak poczujesz jakieś niesprawności lub przy wymianie opon
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Podaje tylko to co radzą fabryki w tej materi. Przecież sam tak nie robie :mrgreen:Skuciok pisze:bez przesady co chcesz 3 czy 4 razy w miesiącu jeździć wyważać? przecież zdarłbyś śrubki do kółLabiel pisze:Tak na marginesie to opony powinny być wyważana co 1 tyś km, a to z tego względu że opony się zużywają
na moje, jak masz 2 komplety kół to wyważasz dopiero jak poczujesz jakieś niesprawności lub przy wymianie opon
Ale tak czy siak jak ktoś robi dużo km to warto by było raz na kilka tys odwiedzić tego wulkanizatora. Bo chodź po kierownicy może jeszcze nic nie czuć a oponki mogą mieć już delikatne bicie.