Rezanko - jak wyciąć tylną półkę ?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wyciąć możesz to albo wyrzynarką z brzeszczotem do metalu albo piłką ręczną najlepiej z brzeszczotem wanadowym (taki okrągły) albo nożycami do metalu. Całą blachę wyklej materiałem wygłuszającym (pasta lub maty bitumiczne). Na to zrób dystanse z MDF'u albo sklejki i razem z nimi przykręć to do blachy a potem, załóż półkę (tą oryginalną) z oryginalnymi maskownicami i nie będzie widać że masz lepsze głośniki a grać będzie wzorowo:-) tylko wszystko musisz tak spasować coby się pod półką zmieściło i będzie git.
Tak jak dobrze radzi ci Oofol zrób tak... wytnij dziury ładnie a następnie wytłum, a efekt będzie naprawde bardzo dobry... Tak zrobiłem u siebie wyciąłem ładnie boszką( tylko było troche posrany bo w bagażniku mam butle gazu :shock: ) hehehe złożyłem 3drożne pionki i naprawde wymiata super! Nie trzeba rzadnej tuby. A to dlatego, ze to wszystko robi jedną wielką tubę bo idzie w bagażnik... Według mnie tak będzie najlepiej, ale trzeba to zrobić starannie... POZDRAWIAM OOOO 8-)
Ostatnio zmieniony 03 mar 2007, 23:23 przez elfik, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja równienież mam zamontowane głośniki 6x9 firmy Hertz w półce i grały w różnych konfiguracjach. Pod samym radiem, pod wzmacniaczem, a teraz razem ze skrzynią - za każdym razem bardzo przyjemnie. Powiem, że ma sens zamontowanie głośników w półce mimo wielkiej kubatury bagażnika, w której grają i braku separacji od siebie.