[b3/b4] Modyfikacje - filtr stożkowy
[b3/b4] Modyfikacje - filtr stożkowy
Witam.mam pytanie, czy trzeba dobierac filtr stozkowy do pojemnosci czy to tylko brednie.A jezeli tak to jaki konkretnie do pojemnosci 2,3.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2011, 14:49 przez beice, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety część firm zwłaszcza tych tańszych, nie podaje do jakiej pojemności silnika jest to filtr, albo doradzając przewymiarowuje stożki.FranoF1 pisze:taak trzeba dobrać pod odpowiednią pojemnośc silnika...
Żeby się upewnić czy zakładasz właściwy, trzeba policzyć pole powierzchni oryginalnej wkładki papierowej i filtra stożkowego.
Wyniki powinny być jak najbardziej do siebie zbliżone.
Na początku miałem ją samemu zrobić z aluminium, ale przypadkiem znalazłem gotową w garażu tuningowym w Skoczowie. Jako że jestem tam częstym klientem to zaproponowali mi dobrą cenę i że pozostało mi dorobienie uchwytów montażowych. :mrgreen:
Identyczna jest na Allegro z tym że trochę droższa.
http://moto.allegro.pl/item167748281_os ... zewna.html
Identyczna jest na Allegro z tym że trochę droższa.
http://moto.allegro.pl/item167748281_os ... zewna.html
To nie jest hałas jaki wydają pojazdy na przelotowym wydechu które słychać z paru kilometrów. Takim pojazdem wstyd by mi było się poruszać.
Huku jako tako nie ma, stożek słychać pomiędzy 3700-5200 obr\min także przy normalnej jedzie praktycznie go nie słychać.
Za to przy ostrzejszym potraktowaniu pedału gazu gra przepięknie :mrgreen:
[ Dodano: 2007-02-28, 22:44 ]
filmiki :
Huku jako tako nie ma, stożek słychać pomiędzy 3700-5200 obr\min także przy normalnej jedzie praktycznie go nie słychać.
Za to przy ostrzejszym potraktowaniu pedału gazu gra przepięknie :mrgreen:
[ Dodano: 2007-02-28, 22:44 ]
filmiki :
-
- Forum Audi 80
[b4 2.3]jak zamontowac stożek
witam. chcialbym zamontowac stozek ale niewiem jak to przerobic bo ten jest gdzies schowany kolo blotnika a niewiem jak sie tam dostac. prosze o jakies zdj jak to moze wygladac lub porady