[b4 beznzyna] zgasł i nie zapla
- mariusz black
- Forum Audi 80
[b4 beznzyna] zgasł i nie zapla
Witam!
Posiadam audi b4 benzyna 2.0. Podczas jazdy zgasł mi i teraz nie chce zapalić. Ponieważ mam go od nie dawna nie mam zielonego pojęcia co się mogło stać. Rozrusznik kręci, paliwo jest.
Posiadam audi b4 benzyna 2.0. Podczas jazdy zgasł mi i teraz nie chce zapalić. Ponieważ mam go od nie dawna nie mam zielonego pojęcia co się mogło stać. Rozrusznik kręci, paliwo jest.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- mariusz black
- Forum Audi 80
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Masz tutaj link viewtopic.php?t=10417&highlight=cewka+zap%B3onowa zobacz sobie ale nie wiem czy ci coś on pomoże, czy ostatnio silnik pracował równo? nie przerywał?spróbuj zapalić auto jeszcze, może odpali na moment, ja też wymieniałem cewkę bo mi padła koszt :!: 170zł. za gorsza dasz jakieś 120zł. mi sie wydaje że świece chociaż by były skończone to by zapalił, dusiło by ale zawsze coś! a tu mówi że w ogóle nie ma iskry, i to stało sie nagle, myślę że może to być jeszcze hall.
- mariusz black
- Forum Audi 80
- mariusz black
- Forum Audi 80
Nie są pośniedziałe. Autko było sprowadzone w listopadzie i kolega mi sprawdził całość i powymieniał =)audiktom pisze:Przy aparacie zapłonowym, mam pytanko? kiedy były ostatnio wymieniane świece ,przewody, kopułka i palec? w dobrym są stanie? jeśli te rzeczy są przyśniedziane ,,zazielenione'' prowadzi to do uszkodzenia.
Sprawdzę ten czujnik dzisiaj i dam odp. Dzięki za okazaną pomoc =)
Też tak miałem i wyglądało to dokładnie tak jak opisujesz. Padł moduł zapłonu nie było iskry a cała reszta cewka, kopułka, palec, przewody było OK. Obstawiam moduł zapłonu jak goldi 51goldi j51 pisze:zastał jeszcze do sprawdzenia moduł który jak padnie też nie będzie iskry ten moduł znajduje sie w B3 na dolnym nadkolu wewnątrz autka od strony kierowcy poprawcie mnie koledzy czy w B4 on występuje i czy jest w tym samym miejscu
- mariusz black
- Forum Audi 80