Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 tdi 1Z]dodatkowy włącznik wentylatorów

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 18 kwie 2008, 17:27

z tego co zauważyłem to u mojego kumpla troche za krutko działaja wentylatory.jak włączy sie drugi bieg to wentylatory kręca się może 10 - 15 sekund i sie wyłanczaja.wydaje mi sie ze powinny działać o wiele dłużej.ale mniejsza z tym włącznik juz zamontowaliśmy.w sumie bardzo prosta operacja. mam tylko takie pytanie: czy może sie cos stać jesli czujnik włączy pierwszy bieg wentylatora a mój kumpel na tym dodatkowym włączniku włączy powiedzmy drugi bieg?? wtedy z czujnika pujdzie sygnał jednym kablem na pierwszy bieg a z przełącznika na drugi bieg... poprostu pytam czy coś się może skopcić :mrgreen:

Awatar użytkownika
klepa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klepa » 20 kwie 2008, 21:38

Podłączę się do tematu bo mam tez mały problem z temperaturą mianowicie jadę w trasie tak około 100km\h mam niecałe 3tys obrotów silnik 2.8 i temp ma około 70stopni czy to prawidłowo? 2 opcja miasto korki itp. temp 98 nawet 100stopni i wentylator wyje ale na 1biegu od ilu startuje drugi?

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 21 kwie 2008, 10:09

Na trasie powinno być więcej-wychodzi,że termostat za szybko otwiera.Możliwe też błędne wskazania temperatury,ale raczej to pierwsze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl