Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 2.0 3A 89r] wtryskiwacz rozruchwy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
pawelsiara74
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 2.0 3A 89r] wtryskiwacz rozruchwy

Post autor: pawelsiara74 » 18 kwie 2008, 19:54

Witam mam pytanie jak jest zasilany wtryskiwacz rozruchowy w silniku jak w tytule?? bo u mnie nie ma napięcia na tym wtryskiwaczu? gdzie szukać?
W tym silniku jest dwa czujniki temperatury dwu pinowe. czyli jeden od sygnału do komputera a drugi od wskaźnika?? jeżeli się mylę to poprawcie mnie,
A więc jest tak doszedłem dzisiaj do tego dlaczego nie było stałego zasilania na wtyczce do wtryskiwacza rozruchowego, po prostu kabelek po drodze był przerwany....
teraz mam problem z masą na tej kostce, powinna być gdy się kręci rozrusznikiem ale nie ma i mam pytanie co steruje tą masą? wyłącznik termiczno czasowy?? jeżeli tak to gdzie on się znajduje zaznaczam że jest dwa czujniki temperatury na górze jak zewre dwa kabelki od niego to wskaźnik temperatury się podnosi, czyli ten od wskaźników był by jest to biały czujnik zresztą drugi też jest biały drugi wydaje mi się że będzie od sygnału do komputera??
To gdzie jest ten wyłącznik termiczno czasowy??
z góry wielkie dzięki pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2008, 01:37 przez pawelsiara74, łącznie zmieniany 1 raz.

grzesiek79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grzesiek79 » 18 kwie 2008, 23:49

pawelsiara74 pisze:Witam mam pytanie jak jest zasilany wtryskiwacz rozruchowy w silniku jak w tytule?? bo u mnie nie ma napięcia na tym wtryskiwaczu?

mam podobny problem, z tym że poprzednik był elektrykiem i zrobił "obejście", dzięki czemu mam specjalną formułę odpalania

Awatar użytkownika
Omen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

wtryskiwacz rozruchowy....

Post autor: Omen » 20 kwie 2008, 09:22

Polecam lekturę tego tematu :arrow:
viewtopic.php?t=11693&highlight=rozruchowy
Audi 80 Klub Polska :: Zobacz temat - [80 B4 2.0 ABK] co to za (Czujnik) koło wtrysku ?!
i wielu innych... Wystarczy w szukajce wpisać >wtryskiwacz rozruchowy< i wyszuka kilka dobrze opisanych tematów... <piwo>

Pozdr. Adam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl