[B4 1.9 TDI 1Z] Wskaźnik Boost
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
[B4 1.9 TDI 1Z] Wskaźnik Boost
Montowal ktoś z kolegów wskaźnik doładowania turbo w swojej niuni? Montowałem coś takiego kiedys u siebie w golfie 3, ale tam sprawa była prosta, a w audi jest pancerna konsola, da mi ktoś wskazówki (chce pójść na skruty ) jak zrezać sobie ten wskaźniczek w deske, głównie chodzi mi o to któredy puścić od komory silnika az pod szybe przewód powietrzny do wskaźnika Podrwietlanie oczywiście podłacze pod włacznik świateł.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja dzisiaj właśnie montowałem u siebie. Przewód wchodzi tą mała krateczką nawiewu po lewej stronie, tam niestety trzeba było zrobić dziurkę aby wężyk "wydostał" się z przewodów od nawiewu. Jak miałem już wężyk pod kolanami to znalazłem taką gumową zaślepką między kabiną a komorą silnika, w niej kolejna dziurka no i wężyk jest już w komorze. Solskier, jak chcesz to mogę dać foto.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Labiel, odgrzebałes temat z prehistorii :mrgreen: dwa dni po tym jak to napisałem to zrobiłem mega rzeźbe i wyproiwadziem identyczny wskaźnik jak Twój środkową kratka nawiewowa
Wskaźnik jest bez czujnikowy działa na zasadzie ciśnienia które brane jest rurka z kolektora ssacego.Gajdzi pisze:Przepraszam panowie,ze troche ot... ale jak to realizujecie...?
jakis dodatkowy czujnik, czy jak? I na jakiej zasadzie?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zapodaj jakieś foty Solskier jak to ci wyszło. Też właśnie chciałem sobie walnąć w kratę nawiewu, ale ta klapka co jest z tyłu, co zamyka i otwiera nawiew trochę mi tam zawadzała więc zrezygnowałem.Solskier pisze:Labiel, odgrzebałes temat z prehistorii :mrgreen: dwa dni po tym jak to napisałem to zrobiłem mega rzeźbe i wyproiwadziem identyczny wskaźnik jak Twój środkową kratka nawiewowa
Myślałem że po tej lewej stronie nie będę w ogóle widział tego boosta bo przyzwyczajony jestem jeździć z lewą ręką na kierownicy a prawą na gałce zmiany biegów i myślałem że właśnie ręką będę sobie zasłaniał, ale o dziwo wszystko jest ok.
Wczoraj podpiąłem sobie zasilanie boosta spod podświetlania panelu dmuchawy, tak że ściemnianie teraz mi działa, ale dodatkowo zamontowałem jeszcze jeden potencjometr, tak aby w nocy mógł troszkę ściemnić sobie boosta bez ściemniania liczników. Szkoda tylko że nie da się przerobić go żeby świecił na czerwono, wtedy lepiej by się komponował z licznikami.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Labiel, Już kiedyś dawałem foty, jak miałem to zamontowane, tyle ze ja nie mam wsadzonego go w środkowa kratke tylko mam wypuszczone przeowdy środkowa kratka ale tą nad szyba :mrgreen: chyba sie tu troszke nie dogadaliśmy Jak chcesz to luknij na moje niunie to zobaczysz jak to wyglada. A podswietlanie napewno da sie przerobić bo to jest podswietlane diodowo wiec mysle ze nie ma problemu z wymiana na kolor czerwony.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To był jeden z moich pierwszych tematów jakie zaczynałem pisac, co prawda wskaźniki montowałem w innych autach, ale nigdy w audi i byłem ciekaw któredy go najlepiej wyciagnac, bo jak wiadomo audi sa pancernie zabudowane nie to co np golf, gdzie szpary sa jak reka i nie ma problemu z przeciganiem kabli :mrgreen:Labiel pisze:PS: kurde dopiero teraz zauważyłem że ten temat faktycznie jest trochę starawy 19 października 2007
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: