[All] Usunięcie naklejki
[All] Usunięcie naklejki
Panowie, na pewno się spotkaliście z problemem usunięcia starej naklejki trójkątnej z wewnętrznej strony tylnej szyby. Powiedzcie czym to najlepiej zrobić? Widać że ktos już próbował to usunąć, ale tylko usunął zewnętrzne fragmenty tej naklejki... naklejka zapewne już swoje lata przeżyła na tej szybie, bo wyblakla i stała się jakby krucha, ale jest cholernie ciężka do usunięcia :roll:
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 19:09 przez cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety w tym przypadku kolega Darecki ma świętą rację. Tylna szyba jest hartowana i po podgrzaniu może się rozsypać w drobny mak.Darecki3037 pisze:mistrzowie jak mówie że nożykiem z płynem do szyb to tak, w końcu pracuję przy szybach samochodowych. Żadnych opalarek!!! tylna szyba jest hartowana i może pęknąć!!!
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
po naklejce nie ma śladu...
największy problem stanowiło usunięcie naklejki, zmycie pozostałości kleju to pikuś
Najpierw nasączyłem naklejkę rozpuszczalnikiem, potem malutkimi kawałeczkami zdrapywałem naklejkę z szyby (przy pomocy plastikowej szpatułki do obskrabywania zmrożonych szyb), klej usunąłem przy pomocy rozcieńczalnika...
Dzieki wszystkim za pomoc
największy problem stanowiło usunięcie naklejki, zmycie pozostałości kleju to pikuś
Najpierw nasączyłem naklejkę rozpuszczalnikiem, potem malutkimi kawałeczkami zdrapywałem naklejkę z szyby (przy pomocy plastikowej szpatułki do obskrabywania zmrożonych szyb), klej usunąłem przy pomocy rozcieńczalnika...
Dzieki wszystkim za pomoc