Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b4

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Deamon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w b4

Post autor: Deamon » 16 kwie 2008, 01:30

no i tutaj dla zainteresowanych tak mniejwiecej wyglada opisany w temacie o moim aucie sprzet grajacy :

Radio : Alpine 9882Ri

Obrazek

Wzmacniacz : JBL CS60.4

Obrazek

Skrzynia : MacAudio Ice Fire 125 ( na sprzedaz - cena 600 zl do negocjacji " na gwarancji z dokumentacja i paragonem zakupu cena nowej okolo 740 zl )

Obrazek

p.s za pleksa sa diody podswietlajace glosnik i potencjometr na niebiesko.

Ogolny wygląd bagażnika :

Obrazek

Jak to gra ?

Wiec zaczne od przodu Audika.

W desce rozdzielczej zamnontowane sa glosniki Infinity 3012cf ktore dbaja o wysokie i srednie tony w przedniej czesci kabiny. Podłonczone sa bezposrednio pod jednostkę sterujaca Alpine CDE 9882Ri. Same glosniki sprawuja sie wysmienicie dzwięk jest czysty sopran perfekcyjny. Przechodzac dalej napotykamy tylna część pojazdu która jak narazie jest w fazie zagospodarowania. Dotyczy to tylnej półki za fotelami pasażerow gdzie zostana zamontowane glosniki JBL T595L z legendarnej palety Decade. Miejsce na Tweetery sie jeszcze znajdzie najprawdopodobniej trafia albo na drzwi pasażerow z tylu lub na slupki srodkowe. Tutaj mowa o Tweeterach JBL 17T z seri GTO.
Magazynem dla muzyki jest iPod 30 GB ( razem z radiem dostalem kable ktore umozliwily wykorzystac to centrum multimedialne jeszcze w aucie )

W obecnej chwili o tylnych pasazerow dba wzmacniacz JBL CS60.1 zasilajacy skrzynie basową Mac Audio Ice Fire 125 robiac im niezly masaz i zapewniajac i wyposazajac cale autko w nieskie tony.

Jesli chodzi o sam bass to tutaj jest kwestia indywidualna ... kazdy lubi inny. Jedni czysty miekki wplywajacy inni twarde rypniecie mozlisowsc konfiguracji i dostrojenia do swoich potrzeb zarowno za pomoca samego radia jak rownierz na wzmacniaczu. Ja mam ustawione mniejwiecej tak

Bass -0+ 60k
Treble -4+ 12,5 K
freq 70
Inp 60 %

Zapewnia to jednoczesnie czysty plynny bass ktory wplywa do wnetrza auta nie walac o blachy jak to czesto bywa w przypadku niektorych aut spotykanych na ulicach. Wtedy ogarnia mnie smiech.

Niestety doposazanie auta w tylne glosniki ktore sa dosc drogą inwestycja zmuszony jestem pozbyc sie skrzyni bassowej ( troche wiecej miejsca w bagażniku )

Dane Skrzyni Basowej : zmostkowana na wzmacniaczu
Load capacity RMS/max 180 w / 360 w
Impedance 4ohm
Frequency range 18 - 250 Hz
Response 92dB / w / m

Spisuje sie wysmienicie !!!! ja jestem zadowolony i dumny z powodu ze nie raz podjezdzaly do mnie auta doposazone w sprzet okolo 1000 W i unich to nie gralo tylko tluklo po blachach ze nic pozatym sie nie slyszalo . :P

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 17:09 przez Deamon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 16 kwie 2008, 15:59

Szczerze skrzynia to padaka. Za taką kasę w życiu bym tego nie brał. Reszta w miarę okej jak dla przeciętnego słuchacza. I nie trzymaj się jeden firmy (w tym przypadku JBL) bo to nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Deamon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Deamon » 16 kwie 2008, 23:10

no nie powiedzialbym ze skrzynia to padaka ale kazdy ma swoje zdanie ... jak dla mnie wystarcza ... nie tlucze mi po blachcach auta jak w przypadku innych ciulowatych sprzetow typu magnat badz blaupunkt . i jest idealnie dopasowana moca do wzmacniacza ktory wyciska z niej to co najwazniejsze

natomiast jesli chodzi o firme to nie uznaje innej firmy jak koncern Harman Kardon. Jestem stalym klietem i jak narazie nie zawiodl mnie zaden produkt tego koncernu do ktorego nalezy JBL Infinity i Harman Kardon.

pozdrawiam i dziekuje za opinie .

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 17 kwie 2008, 06:59

Deamon pisze:natomiast jesli chodzi o firme to nie uznaje innej firmy jak koncern Harman Kardon. Jestem stalym klietem i jak narazie nie zawiodl mnie zaden produkt tego koncernu do ktorego nalezy JBL Infinity i Harman Kardon.
A przesłuchwiałeś inne firmy lepszej jakości a w podobnych cenach przed wyborem właśnie tej marki? Pozdrawiam ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 17 kwie 2008, 11:46

Bandpass do sedana to raczej kiepski pomysł, oczywiście zależy kto jakie ma upodobania, ale radziłbym odsłuchać normalnej skrzyni z dobrych głośnikiem dla porównania.

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 19 kwie 2008, 19:28

skrzynka troche droga, za ta kase jest juz w czym wybierac (chocby JL Audio), i zrob porzadek z tymi kablami ;-)

Awatar użytkownika
Deamon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Deamon » 20 kwie 2008, 20:48

niop kable to musze pochowac.

Szczerze rozwarzam wymiane skrzyni na JBL jakiegos ale jak ktos wspomnial niezbyt pasuje to do sedana. dlatego chcem sprzedac skrzyni i wstawic w tyl glosniki lepsze.

Chociaz przy tej skrzyni przelecialo kilka imprez na otwartej przestrzeni i calkiem ladnie napedzala cale otoczenie w basik ktory czysto wyplywal.

Tym samym bardzo dziekuje za wasza opinie nie mam urazy za komentarze wrecz jestem wdzieczny.

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 20 kwie 2008, 22:14

Deamon pisze:Chociaz przy tej skrzyni przelecialo kilka imprez na otwartej przestrzeni i calkiem ladnie napedzala cale otoczenie w basik ktory czysto wyplywal
a ile wozisz ze soba akumulatorow? :-P

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 20 kwie 2008, 22:27

Na odpalonym silniku słucha ;-)