[ B4 All ] 16 czy 17, opinie uzytkowników.
[ B4 All ] 16 czy 17, opinie uzytkowników.
Panowie zamierzam wkrótce wymienić alu na jakieś większe, obecnie mam 15. I tutaj moje pytanie, co polecacie 16/55 czy 17/50 ? Czy komfort jazdy na 17 jest duzo gorszy?? Czy nadają się na nasze drogi? Zależy mi na opiniach uzytkowników, praktycznych. Względy optyczne pomijam bo to jest oczywiste. Z góry dziękiuję.
wg mnie 16/55 . wygląda ok i wg mnie to optimum wygląd/komfort.
Jeździłem też 17/50 w Alfie 147 i ... może i wygląda ciekawiej, ale na bocznych drogach masakra, na koleinach masakra, w mieście , dziury masakra...
Chociaż znam ludzi co sobie chwalą 17' a nawet 18' , ale... autostrad to my nie mamy... a najlepiej jak byś się przejechał i sam przekonał
ja jestem za 16'
Jeździłem też 17/50 w Alfie 147 i ... może i wygląda ciekawiej, ale na bocznych drogach masakra, na koleinach masakra, w mieście , dziury masakra...
Chociaż znam ludzi co sobie chwalą 17' a nawet 18' , ale... autostrad to my nie mamy... a najlepiej jak byś się przejechał i sam przekonał
ja jestem za 16'
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
według mnie to najlepiej 16 na profilu 205/55/16 mam takie u siebie w B3 też będzie troszkę tłukło ale na pewno mniej niż na 17 najgorsze w tym wszystkim przy takich oponach są koleiny trzeba trzymać kierownicę bo można wylećieć z drogi przy szybszej prędkości no i czym większe felgi tym szybciej zawieszenie do roboty jedyny plus to wygląd autka