[1.6d] coś przy pompie wtryskowj
[1.6d] coś przy pompie wtryskowj
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć do czego to jest. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10c ... c7c33.html
Matt1988 ja czegoś takiego u siebie nie mam. Choć obecnie mam w swoim zamontowany silnik z jakiegoś passata niby to w garażu stoi oryginalny JK i niczego takiego tam przy pompie nie ma . Spróbuj odłaczyć ten kabel, może coś się będzie dziać.
Chociaż tak się teraz zastanawiam to z wiązki wychodził mi taki 2-żyłowy kabel z prostokątną wtyczką, choć nie był nigdzie podpięty. Jeden kabelek u mnie był brązowy (masa), a drugi nie pamiętam, ale sprawdze. A jakiego koloru jest ten drugi?, bo na zdjęciu nie bardzo widać :-|
Chociaż tak się teraz zastanawiam to z wiązki wychodził mi taki 2-żyłowy kabel z prostokątną wtyczką, choć nie był nigdzie podpięty. Jeden kabelek u mnie był brązowy (masa), a drugi nie pamiętam, ale sprawdze. A jakiego koloru jest ten drugi?, bo na zdjęciu nie bardzo widać :-|
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
No i tu kolega trafił najblizej... jest to mikroprzełacznik - sterownik odcianjacy (bardzo ograniczajacy) dawke paliwa na maxymalnie wysokich obrotach. I jeszcze slyszałem inna opcej ze jest to coś w rodzaju reduktora spalin przy wysokich obrotach - równiez ogranicza dawke. Jak by nie było mozna bez tego śmigać W Niektórych wersjach AAZeta szły takie mikro przałczniki na rolkach i wygladały nieco inaczej.Darecki3037 pisze:dla mnie to wygląda jak czujnik 0 położenia gazu, taki bajer który daje sygnał do odcinania paliwa po zdjęciu nogi z gazu podczas jazdy na biegu, coś w rodzaju oszczędzacza paliwa...
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Witam, jestem nowy na forum, ale sie wtrace, widzialem kiedys cos takiego w passacie b2 1,6d i wydaje mi sie ze jest to czujnik od economizera, tam bylo to gdzies podlaczone (juz nie pamietam gdzie) i economizer dzialal. Z tym ze economizer chyba w audi nie wystepuje, wiec jezeli to faktycznie to, znaczy ze silnik lub pompa mogla byc przekladana od jakiegos volkswagena (w golfach tez byly economizery, taka biedniejsza wersja obrotomieza)