[80 B3]Problem z uszczelnieniem
-
- Forum Audi 80
[80 B3]Problem z uszczelnieniem
Posiadam Audi 80 b3 z 1988 roku silnik 1.8 Sedan . Od strony pasażera na wysokości schowka napływa niewielki strumyk wody w czasie deszczu . Jak temu zaradzić .
Ostatnio zmieniony 01 mar 2007, 21:46 przez gunner1988, łącznie zmieniany 1 raz.
mam to samo, dzisiaj rano wylałem pół wycieraczki wody wcześniej leciało mi przez uszczelkę z przedniej szyby u góry, więc zasilikonowałem przezroczystym silikonem i było ok, a teraz to juz sam nie wiem skąd sie to wzięło, ale jest prosty sposób, Ty wsiadasz do środka a ktoś Ci leje wężem wode i zobaczysz skąd cieknie, ja tak spróbuje jutro zrobić bo już mnie to wkurza :-x
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Pisałem juz wiele razy, ale szukajki sie nie chce uzywac.
Najpopularniejsze z dwoch stron z przodu:
1. Linka maski ( zuzyty oring )
2. syfy liscie i inne pod parapetem przy odpływach
3. zatkane odpływy szyberdachu
4. Uszczelka przedniej szyby
5. Uszczelka parapetu ( silikon ) zaciaganie wiatrakiem
6. Nieszczelnosc pod bezpiecznikami
7. nieszczelnosc w odpływach w słupku drzwi przednich, peknieta rurka odpływowa
Najpopularniejsze z dwoch stron z przodu:
1. Linka maski ( zuzyty oring )
2. syfy liscie i inne pod parapetem przy odpływach
3. zatkane odpływy szyberdachu
4. Uszczelka przedniej szyby
5. Uszczelka parapetu ( silikon ) zaciaganie wiatrakiem
6. Nieszczelnosc pod bezpiecznikami
7. nieszczelnosc w odpływach w słupku drzwi przednich, peknieta rurka odpływowa
-
- Forum Audi 80
witam dołaczam się do problemu . Miałem tez taki problem przez 2 lata mechanik niebył w stanie mi pomuc . Dopiero sam rozebrałem część kokpitu to znaczy sciągłem schowek pasażera odgiołem dywan oraz wyciągłem filc który nadawał się jedynie do wyrzucenia . Potem powoli zaczołem lać wode po szybie . Okazało sie że przy wiatraku blacha jest dziurawa . Zakleiłem sylikonem z jednej i drugiej srony potem jeszcze taśmą taką wzmacnianą obkleiłem wszystkie podejżane miejsca i........ . Git majonez nie cieknie , nie śmierdzi a mechanik to mnie teraz może pocalować. A i tak przy okazji jak macie problem z naniewami to nietrzeba ściągać calego kokpitu od pasażera da się dostac i wyciągnąć wiatrak a reszta to jak pomaśle pozdrawaim
ja bym ci radził uszczelnic podszybie pisałem to juz w ktoryms poscie i miałem ten sam kłopot miałem tak duzo wody w kabinie po kazdym deszczu po myciu auta ,rozkreciłem srodek ( troszke zabawy ale warto zeby nie pływac) dywany , podszybie nazewnacz i lalem woda poczawszy od podszybia az po słupek i okazało sie ze woda zbiera sie w korytku i dam znalaz la ujscie do kabiny wiec kupiłem gume na pedzel i nia uszczelniłem podzszybie zamalowałem farba i mam spokój zabawy sporo ale sucho w kabinie
-
- Forum Audi 80
Re: [80 B3]Problem z uszczelnieniem
mam to samo auto !!! sprawdz sobie pierwszegunner1988 pisze:Posiadam Audi 80 b3 z 1988 roku silnik 1.8 Sedan . Od strony pasażera na wysokości schowka napływa niewielki strumyk wody w czasie deszczu . Jak temu zaradzić .
- odpływ wody z szyby moze sa tam liście
-plsatik osłaniający wentylatowrek
to sa najczeszcze rzeczy
u nas w autu wyobras sobie jest z dupy zgieta blacha przy tym wentylatorku. Tworzaca ryniene przykryta ona jest tylko bitumem lub barankiem i z tamtat terz sie dostawac woda moze pozdrawaim