[ABT B4]stukajaco pukajace problemy
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[ABT B4]stukajaco pukajace problemy
witam w zwiazku z dalszymi pracami nad moja niunka przyszedl czas na naprawe zawieszenia i moje pytanie co powymieniac??
tz tak przod to ok:
lozyska amorkow X2(czy jak to sie zwie)
tuleje na wahaczach X4 o ile dobrze pamietam
laczniki stabilizatorow X2
ale co z tylem?? co mi bedzie potrzbne bo glownie chodzi mi o tyl bo pukanie tam jest mocniejsze...(i to nie przy wpadnieciu w dziure tylko raczej przy wyjechaniu na nierownosc)
co bede potrzebowal i w jakich ilosciach zeby bylo cacy
PS amorkow nie liczcie bo sa ok <ok>
z gory dzieki i pozdrawiam
tz tak przod to ok:
lozyska amorkow X2(czy jak to sie zwie)
tuleje na wahaczach X4 o ile dobrze pamietam
laczniki stabilizatorow X2
ale co z tylem?? co mi bedzie potrzbne bo glownie chodzi mi o tyl bo pukanie tam jest mocniejsze...(i to nie przy wpadnieciu w dziure tylko raczej przy wyjechaniu na nierownosc)
co bede potrzebowal i w jakich ilosciach zeby bylo cacy
PS amorkow nie liczcie bo sa ok <ok>
z gory dzieki i pozdrawiam
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
:?: dzisaj przejechalem sie moja niunka i zauwarzylem ze jak jade na luzie badz na biegu ale nie dodajac gazu(hamuje silnikiem) i skrecam w prawo to z prawego kola(jego okolic) slychac rytmiczne puk puk puk puk przy jezdzie na wprost skrecaniu w lewo ani jak dodaje gazu badz chamuje a skrecam w prawo nie ma tego . tylko jezeli pedal gazu jest nieuzywany co to moze byc??
Wygląda mi to na zużyty przegub. Podnieś prawą stronę i uruchom silnik, włącz bieg i zrób tak samo jak przy jężdzie. Sprawdz który puka bo jest ich dwa na strone, zewnętrzy przy piaście i wewnętrzny przy skrzyni. Sprawdź również stan osłon gumowych na zewnętrznych przegubach po obu stronach.homer pisze::?: dzisaj przejechalem sie moja niunka i zauwarzylem ze jak jade na luzie badz na biegu ale nie dodajac gazu(hamuje silnikiem) i skrecam w prawo to z prawego kola(jego okolic) slychac rytmiczne puk puk puk puk przy jezdzie na wprost skrecaniu w lewo ani jak dodaje gazu badz chamuje a skrecam w prawo nie ma tego . tylko jezeli pedal gazu jest nieuzywany co to moze byc??