[All] Felgi - nawiercanie nowych otworów ?
[All] Felgi - nawiercanie nowych otworów ?
Czy moze Ktos cos takiego robil??? Chodzi mi o rozwiercenie otworow z 4X100 na 4x108. Do zrezania czy niee????
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 14:22 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
przerobka felg
roznica jest taka ze raptem 8 dziesiatek milimetra rozni sie srednica otworu pod szpilke, a gniazdo gdzie plywa szpilka (plywajaca) ewentualnie zwykla, jest wystarczajaca duza ze kolniezyk szpilki z 100 i z 108 jest prawie identyczny a co dziwne roztaw tip top pasuje (w miejscach gniazd jak sie przyjzec to widac tak jak by zaprasowane tulejki aluminiowe (fabrycznie). Kwestia zebrania tych 8 dziesiatek, no ja bym zebral jeden milimetr i szpileczka od audioli powinna przejsc i to wsiooo....
Dlatego zapytalem czy ktos moze cos takiego wyrezalllll juz?????
Mam takie zaje..... kpl na oku noweczki za 300 paczki euro z oponamiii Bridga tylko ze 4x100
Ale chyba oleje tematt
Pozdrooo
Dlatego zapytalem czy ktos moze cos takiego wyrezalllll juz?????
Mam takie zaje..... kpl na oku noweczki za 300 paczki euro z oponamiii Bridga tylko ze 4x100
Ale chyba oleje tematt
Pozdrooo
Coś mi sie wydaje że kolega pomylił jednostki. 100 mm i 108 mm jest to odległość pomiędzy środkami otworów - po przekątnej. Różnica wynosi więc 8 mm a nie 0,8 mm. To prawie tyle co ma szpilka grubiści. Jeżeli już to tylko dystanse, ale wcześniej pomierzyłbym parametr ET coby koła nie kręciły sia poza błotnikiem .
Przerobka felg
Wielkie sorry za błąd.... Felgi to 4x108 a nie jak podalem 4x100, tylko szpilka nie chciala przejsc z powodu tych tulejek chyba....
Pzdr.......
Pzdr.......