[ABK] Olej do auta w ktorym nie wiadomo co jest
[ABK] Olej do auta w ktorym nie wiadomo co jest
panowie wiem ze temat byl juz walkowany milion razy ale konkretnej odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazlem...
Czy do abk wchodzi 3 litry oleju??
jaki olej wlac najlepiej do auta do ktorego nie wiadomo co jest zalane???
autko ma przejechane okolo 200tys i jest to udokumentowane ksiazka serwisowa
Czy do abk wchodzi 3 litry oleju??
jaki olej wlac najlepiej do auta do ktorego nie wiadomo co jest zalane???
autko ma przejechane okolo 200tys i jest to udokumentowane ksiazka serwisowa
Ostatnio zmieniony 24 cze 2012, 19:19 przez wld, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Re: [80 abk]jaki olej do auta w ktorym nie wiadomo co jest
Tak coś koło 3 litrówwld pisze: Czy do abk wchodzi 3 litry oleju??
chłopie tylko wymiana (Nie Odsysanie!) oleju i filtra. A najlepiej jeszcze przepłukać silnik.wld pisze: jaki olej wlac najlepiej do auta do ktorego nie wiadomo co jest zalane???
Co do rodzaju są to dyskusyjne sprawy, tu juz niech sie wypowiedza koledzy o duuużym doświadczeniu.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A skąd możesz wiedzieć czy tam czasem nie jest mineralny? Jeśli jest, a kolega wleje półsyntetyka to może mieć problem. Autko może zacząć brać olej - o ile jeszcze nie bierze .Darecki3037 pisze:Co do oleju to półsyntetyk powinien być lany ze względu na popychacze hydrauliczne zaworów.
Też miałem ten problem i zalałem http://motoryzacyjna.pl/p25384-castrol-gtx-high-mileage . Polecali go tutaj, zrobiłem już 6tyś po wymianie i nie bierze ani grama. Też 200k przebiegu mam.
Idź do sklepu gdzie mają warsztat to w cenie oleju i filtra(obowiązkowo) wymienią Ci za darmo.
przeczytalem gdzies w sieci ze bardzo dobrym olejem bedzie "olej nie rozlewany w polsce..." duzo czytalem postow od ludzi ktorzy zachwalali petrocanade za 5 litrow oleju zaplacilem 100zl wymiana oczywiscie wchodzi w gre nalali niecale 3 litry po dlugim sciekaniu starego oleju. zobaczymy co czas pokaze ta petrocanada to oczywiscie polsyntetyk 10w40.Pozdrawiam
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
kamilB4 nie przesadzaj ja już śmigam na tym oleju http://motoryzacyjna.pl/p...tx-high-mileage cztery latka na gazowni i zrobiłem już 70tys kilometrów i oleju nie bierze i bardzo ładnie pracuje i ma już przejechane 309 tys także pomyśl zanim coś napiszesz
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
goldi j51, Organista18, Osobiscie znam ludzi,którzy zajezdzili silniki właśnie na minerałach,i nie był to olej superol czy jakiś inny tylko normalny minerał.
Dlatego ja nie polecam minerała ,jak już to 10w/40 żadnej różnicy w cenie praktycznie nie ma , olej o niebo lepszy, a silnik sie nie rozszczelni tak jak ktoś pisał .
Dlatego ja nie polecam minerała ,jak już to 10w/40 żadnej różnicy w cenie praktycznie nie ma , olej o niebo lepszy, a silnik sie nie rozszczelni tak jak ktoś pisał .