[abk 2.0] kopci dlaczego?
-
- Forum Audi 80
[abk 2.0] kopci dlaczego?
witam przez jakiś czas brał strasznie duze ilości oleju i nie kopcił z tego co wiem to są to gumy na zaworkach nie wymieniłem ich jeszcze i wlałem ''doktorka'' jak polecał znajomy z warsztatu i zaczął strasznie kopcić czyżby silnik do remątu? :evil:
-
- Forum Audi 80
miałem podobnie. pod maske zaglądałem minimum raz na tydzień. w końcu wziąłem się do roboty. wymieniłem uszczelniacze, prowadnice zaworów, planowanie głowicy i teraz przez dłuższy czas nie muszę sprawdzać poziomu olejuRychu_coupe pisze:przez jakiś czas brał strasznie duze ilości oleju i nie kopcił
[ Dodano: 2008-04-14, 23:23 ]
może dodam:
nie zawsze taki zabieg pomaga. w innych przypadkach kończy się na remoncie całego silnika. i tak jak pisze kokolino1, sprawdź najpierw ciśnienie
jeśli masz warunki do roboty, część tego co u siebie robiłem, możesz zrobić sam
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jest to niebieskawy dym? Czy raczej wpadajacy w czarny? Powiedz czy dalej bieze olej, a jak nie to podaj przyczyne dlaczego bral? Cos mi sie wydaje ze ten doctor zle podzialal np na uszczelniacze zaworow.
Pamietaj jedno, zadne specyfiki jakie rynek oferuje jako dodatek do oleju nie podzialaja odmładzajaco na silnik, poprostu jak cos jest zapsute, trzeba to wymienic i sie nie bawic. Na takie specyfiki, teraz olej i byc moze konsekwencje dalszych uszkodzen, badz spowodowanych powyzszym "cudem" dadza Ci pewnie kwote zblizona do ceny za jaka prawdopodobnie usuna bys uterke przy poczatku jej objawow.
Pamietaj jedno, zadne specyfiki jakie rynek oferuje jako dodatek do oleju nie podzialaja odmładzajaco na silnik, poprostu jak cos jest zapsute, trzeba to wymienic i sie nie bawic. Na takie specyfiki, teraz olej i byc moze konsekwencje dalszych uszkodzen, badz spowodowanych powyzszym "cudem" dadza Ci pewnie kwote zblizona do ceny za jaka prawdopodobnie usuna bys uterke przy poczatku jej objawow.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub