[b4 2.0 ABT] Swap - jaki motor wybrac ?
[b4 2.0 ABT] Swap - jaki motor wybrac ?
Witam
Niedlugo wyjezdzam za granice i po powrocie myslalem nad zmiana silnika w aucie...obecnei mam 2,0 90 km ( zgazowane) ale wiaodmo nie grzeszy on moc ai chcialbym cos mocniejszego...na jaki silnik najprosciej i najtaniej bylo by mzna zorbic swap tak zeby mocy bylo duzo?....i jakie mniej wiecej sa tego koszta..i co wtedy z gazem?
Pozdrawiam
Niedlugo wyjezdzam za granice i po powrocie myslalem nad zmiana silnika w aucie...obecnei mam 2,0 90 km ( zgazowane) ale wiaodmo nie grzeszy on moc ai chcialbym cos mocniejszego...na jaki silnik najprosciej i najtaniej bylo by mzna zorbic swap tak zeby mocy bylo duzo?....i jakie mniej wiecej sa tego koszta..i co wtedy z gazem?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 13:25 przez matdres, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko chciałbym zauważyć żę kolega napisał jak najprościej i najtaniej :mrgreen:noorbi pisze:Myślę że jak najbardziej warto, wystarczy zerknąć na auto Franka... Jesli ktoś ma pasję to nie zwraca uwagi na durne komentarze. Gratuluje pomysłu :!: Ja osobiście pakowałbym 1.8 T <ok>
A z przekładka 1.8 T nie jest tak łatwo nie wspominam już o elektronice z którą zawsze są problemy po zmianie na jaki kolwiek silnik :mrgreen:
Ja proponuje 1.9 TDI 130 PS z Audi A4 duża moc duży moment można dołożyć program i dotego mało pali
Od zawsze jestem tylko i wyłącznie wierny TDI of Power <lol>
grinch pisze:Tylko chciałbym zauważyć żę kolega napisał jak najprościej i najtaniej :mrgreen:noorbi pisze:Myślę że jak najbardziej warto, wystarczy zerknąć na auto Franka... Jesli ktoś ma pasję to nie zwraca uwagi na durne komentarze. Gratuluje pomysłu :!: Ja osobiście pakowałbym 1.8 T <ok>
A z przekładka 1.8 T nie jest tak łatwo nie wspominam już o elektronice z którą zawsze są problemy po zmianie na jaki kolwiek silnik :mrgreen:
Ja proponuje 1.9 TDI 130 PS z Audi A4 duża moc duży moment można dołożyć program i dotego mało pali
O 1,9 tdi od a4 to ciekawy patent ...ile by mogl wyniesc koszt calkowity takiego swapa?...a co do zmiany autka to nie chcem..bo jezlie chodiz o wntertze audio is tylistyke autka to jets ono zorbione wg mojeog pomyslu i tak jak chcialem...wizualnie mi sie abrdoz poodba tlyko silnik bym chcial wymienic...
grinch pisze:Tylko chciałbym zauważyć żę kolega napisał jak najprościej i najtaniej :mrgreen:noorbi pisze:Myślę że jak najbardziej warto, wystarczy zerknąć na auto Franka... Jesli ktoś ma pasję to nie zwraca uwagi na durne komentarze. Gratuluje pomysłu :!: Ja osobiście pakowałbym 1.8 T <ok>
A przy TDI nie ma elektroniki ??? :lol:
labek pisze:Pierwsze pytanie, jesli chodzi o koszty to czy chcesz to robic sam czy dac jakiejs firmie do zrobienia... Sam szukasz czesci czy ktos ich bedzie szukal...
Nie no oczywiscie ze sam bym tego nie zorbil....chcialbym wlasnie najalpeij oddac komus zbye wykonal wsyztko...bo ja sobie z tym na pewno bym nie poradzil ....a co zrobic z gazem kotry juz jets po zmianie silnika?...dodam ze eni ejst to sekwencja tlyko zwykly gaz
chłopaki z compsportu przedkładka + strojenieAUDI_A6 pisze:Znacie jakieś dobre firmy które sie tym zajmują? W mojej okolicy nikt nie chce się tego podjąć
2B "doubleB" - Kraków - Cinek wie więcej.
JK-Racing Kraków/Tychy http://www.jkracing.pl tuning Volvo? :roll: