CB Radio - wybor zestawu
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zależy jakich jest rozmiarów radyjko, w moim przypadku było troszki przy duże i podczas zmiany biegów trochę zawadzało (zwłaszcza 1 i 3).Maniek_Service pisze:A pod popielniczke nie wejdzie? Ja mam i to chyba najlepsze miejsce. Uchwyt powinieneś dostać razem z radiem.
Ja miałem ten uchwyt od razu w zestawie.
Radyjko mam zamontowane w półce pod kierownicą po lewej stronie.
Kabelek zaś puszczony (schowany) jest nad kierownicą przy samej szybce z zegarami i sama gruszka leży w tunelu pod popielniczką.
- speed_killer
- Forum Audi 80
Panowie chciałbym kupić wiadomo tanio a dobrze moje pierwsze CB i waham się pomiędzy
Uniden Pro 520 Xl
a TTI 770
lub jeszcze TTI 880
Jakie wybrać prosze o pomoc
PS. przeszukałem kilka for o CB i nasze wątki także ale problem pozostał :?:
Uniden Pro 520 Xl
a TTI 770
lub jeszcze TTI 880
Jakie wybrać prosze o pomoc
PS. przeszukałem kilka for o CB i nasze wątki także ale problem pozostał :?:
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- speed_killer
- Forum Audi 80
hustler nie może być?? jaka inna w podobnej cenie??tylko weź :-> sobie porządną antenę
Tylko z tymi opcjami jest tak ze i tak nie korzystamy z wielu :mrgreen:Na dzień dzisiejszy, wziąłbym 880, więcej opcji.
A w tym radiu przeraża mnie to podświetlenie jednak wole stylowe no ale z drugiej strony słyszałem ze jakość/ cena bdb
speed_killer, z tych trzech które podałeś zdecydowanie polecam 520xl. Te radio ma wszystko czego potrzeba kierowcy i to w kompaktowym opakowaniu. Jakość tego radyjka jest na bardzo wysokim poziomie (przede wszystkim filtracja zakłóceń). Bajery (jak w tti 880) są przydatne ale tylko na stację bazową. Dodatkowo ergonomia tego radia jest marna (współosiowe pokrętła).
Najważniejsze jednak to antena. Śmieszy mnie, że tyle osób zakłada CB w autkach ale najlepiej jakby anteny nie było wcale. Zakładają sobie na dach jakieś 30 centymetrowe "kutasiki" a potem co chwilę proszą aby im przekazać co tam ktoś mówił bo do nich nie dolatuje. Hustlera raczej sobie odpuść. Jeżeli magnes to polecam Sirio ml-145. W miarę tania, elegancko się stroi i bardzo dobrze śmiga. <ok>
Najważniejsze jednak to antena. Śmieszy mnie, że tyle osób zakłada CB w autkach ale najlepiej jakby anteny nie było wcale. Zakładają sobie na dach jakieś 30 centymetrowe "kutasiki" a potem co chwilę proszą aby im przekazać co tam ktoś mówił bo do nich nie dolatuje. Hustlera raczej sobie odpuść. Jeżeli magnes to polecam Sirio ml-145. W miarę tania, elegancko się stroi i bardzo dobrze śmiga. <ok>
- speed_killer
- Forum Audi 80
koledzy z tą anteną to jednak racja kupują kikuty i później tylko trzaski, jednak kilku moich znajomych ma Hustlery no inie narzekają oczywiście to nie to samo co sirio ML145 ale przy dobrym radiu powinna dać rade, jeśli nie cenowo interesowały by ,mnie sunkery ale nie wiem nic o nich i chyba hustler zostanie:(
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja mam Unidena 520 i polecam szczerze naprawdę porządne radio, co do anteny miałem Hustlera ale na klapie trochę kiepsko ściąga aż mi go jakiś fagas podpierdzielił z pod bloku jak byłem u kobitki no i dziś zakupiłem ML 145 i muszę przyznać różnica jest znacząca, nic nie piszczy ładnie zbiera i na klapie śmiga :mrgreen:
Ja nic nowego nie wniosę swoją wypowiedzią, ale będzie to kolejny głos poparcia dla Unidena 520XL + Sirio Ml-145
Mam od dwóch tygodni i szczerze polecam, komplecik kosztuje z 360zł a jest boski jak za takie pieniądze, co prawda antena mogłaby mieć dłuższy kabel bo mam go 'na styk' (antena na klapie bagażnika, radio koło lewarka zmiany biegów).
Bez zestrojenia zasięg z 7 km na trasie (E77), gdy jeżdzę po gdańsku a antene mam w bagażniku (po skosie w B4 miesci się na styk) to i tak ściąga sygnały :] Radyjko odiera czysto (blokada szumow, filtr ANL) posiada pamięc ustawień. Podłączyłem 'pod stacyjkę' więc gdy zapalam samochód radyjko włącza się automatycznie a następnie wyłącza gdy gaszę samochod - świetna sprawa, bo w zapalniczce jest ciągle prąd.
Mam od dwóch tygodni i szczerze polecam, komplecik kosztuje z 360zł a jest boski jak za takie pieniądze, co prawda antena mogłaby mieć dłuższy kabel bo mam go 'na styk' (antena na klapie bagażnika, radio koło lewarka zmiany biegów).
Bez zestrojenia zasięg z 7 km na trasie (E77), gdy jeżdzę po gdańsku a antene mam w bagażniku (po skosie w B4 miesci się na styk) to i tak ściąga sygnały :] Radyjko odiera czysto (blokada szumow, filtr ANL) posiada pamięc ustawień. Podłączyłem 'pod stacyjkę' więc gdy zapalam samochód radyjko włącza się automatycznie a następnie wyłącza gdy gaszę samochod - świetna sprawa, bo w zapalniczce jest ciągle prąd.
Ja osobiście polecam President Harry II ASC i antenkę President ML-145 (Magnesik)
Fakt za ten zestaw trzeba troszkę dać ale jest dosłownie w pełni bez obsługowe. <ok>
Fakt za ten zestaw trzeba troszkę dać ale jest dosłownie w pełni bez obsługowe. <ok>
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 08:29 przez tester86, łącznie zmieniany 1 raz.