Witam.
Posiadam audi 80 składak(wiec nie wiem jaka była skrzynia założona), musiałem wymienić skrzynie, wcześniej na starej przy 3 tys obrotów na 5 biegu jechałem w granicach 130km/h teraz przy tych obrotach jest troszkę powyżej 100, czy ta skrzynia którą miałem wcześniej była zła czy ta co teraz założyłem ma złe przełożenia i jest od innego silnika??
Moze jest ktos z Was kto posiada audiczke 80 1,8 PM i mogłby mi powiedzieć jaka ma prędkość przy 3 tys obrotów na 5 biegu.
Z gory dzieki za wszelkie informacje
Pozdrawiam
[80 B3 1,8 PM] wymina skrzyni a obroty silnika
- Silvesters
- Forum Audi 80
Przypuszczam ze skrzynia ma wplyw ale nie mam pojecia czy w tym przypadku akurat tak, niech sie wypowie jakis specjalista
Czytalem wczesniej twoj post i specjalnie mialem sprawdzic, ale zamiast na 5-tym biegu miec 3000 obrotów i zapamietac to pomieszalem liczby i sprawdzilem przy 3-cim biegu i 5000 obrotów i mialem ponad 130 A o ile nikt sie nie wypowie to napisze Ci jutro ile ma na 5-ce przy 3000 obr.
Czytalem wczesniej twoj post i specjalnie mialem sprawdzic, ale zamiast na 5-tym biegu miec 3000 obrotów i zapamietac to pomieszalem liczby i sprawdzilem przy 3-cim biegu i 5000 obrotów i mialem ponad 130 A o ile nikt sie nie wypowie to napisze Ci jutro ile ma na 5-ce przy 3000 obr.
Kolego podaj oznaczenia obu skrzyń biegów. Chodzi o trzyliterowe oznaczenia. Bez tego nic konkretnego Ci nie powiemy. Twoja pierwotna skrzynia miała oznaczenie najprawdopodobniej AKM - tak by wynikało z prędkości na 5 biegu.
Jaką skrzynię włożyłeś tego niestety nie zgadniemy. Najprawdopodobniej była to skrzynia, która pracowała ze słabszym motorem.
Jaką skrzynię włożyłeś tego niestety nie zgadniemy. Najprawdopodobniej była to skrzynia, która pracowała ze słabszym motorem.
- Silvesters
- Forum Audi 80
Silvesters- wielkie dzięki za odpowiedz, to wygląda , że moja stara skrzynia była odpowiednia a ta co teraz założyłem jest nie taka jak powinna być, ciekawy jestem jak duża różnica będzie w spalaniu paliwa przy tej różnicy obrotów do prędkości w szczególności na trasie.
Postaram się znaleźć oznaczenia obu skrzyń a z tego co sie dowiedziałem to ta która założyłem była niby od audi B4 1,8 wiec teoretycznie nie powinno być różnicy, motor niby tej samej pojemności chyba ze inny w mocy, ale to teoretycznie, praktyka weryfikuje wszystko.
Postaram się znaleźć oznaczenia obu skrzyń a z tego co sie dowiedziałem to ta która założyłem była niby od audi B4 1,8 wiec teoretycznie nie powinno być różnicy, motor niby tej samej pojemności chyba ze inny w mocy, ale to teoretycznie, praktyka weryfikuje wszystko.
- Silvesters
- Forum Audi 80