[80 B4 1Z] Denerwujące stukanie
[80 B4 1Z] Denerwujące stukanie
Mam pewien problem od momentu wymiany amortyzatorów (jakieś 2 miesiące temu) cos mi stuka w jednym kole z prawej strony. Stukanie występuje przy jeździe po nierównościach, oraz często przy hamowaniu i ruszaniu z miejsca. Byłem u mechanika a ten sprawdził amortyzatory, coś tam jeszcze pomacał i powiedział żeby podkręcić głośniej radio i jeździć. Ja chcem jednak to naprawić , może macie jakieś pomysły co to może być ?
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Zmień warsztat i mechanika. Przód czy tył?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2008, 20:57 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 1 raz.
- Slicznotka
- Forum Audi 80
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
Ja bym obstawiał łącznik stabilizatora ewentualnie tuleje na wahaczu lub drążku.
Miałem taki problem okazało się że do wymiany są tuleje na wahaczu wymieniłem ale stukanie nie ustało było cichsze ale dalej stukało pojechałem na stacje diagnostyczną i okazało się że jest do wymiany łącznik stabilizatora. Wymieniłem i po problemie.
Miałem taki problem okazało się że do wymiany są tuleje na wahaczu wymieniłem ale stukanie nie ustało było cichsze ale dalej stukało pojechałem na stacje diagnostyczną i okazało się że jest do wymiany łącznik stabilizatora. Wymieniłem i po problemie.
[B4 1z] zawieszenie
jestem po wymianie zawieszenia jakiś miesiąc i też z prawej strony słyszę pukanie w momencie skrętu w lewo jak są skręcone koła w lewo ruszę gwałtowniej to słysze puknięcie.Odkręciłem prawe koło i ruszyłem mc personem a oin chodzi swobodnie i ma luz cały chodzi.Zobaczylem od góry czy jest przykręcony ale jest z drugiej strony siedzi twardo wiem że na pewno jest to przyczyna pukania.Co można zrobić żeby zlikwidować ten luz? amorki są dojkręcone a dalej kolumna goni?
Wszystko da się zrobić wystarczy być konsekwentnym i popspradzać wszystko po kolei.
wtx1 proponuję sprawdzić czy nie ma luzu wkład amorka w kolumnie. Niektórzy mechanicy dolewaja oleju między wkład a obudowę. rabbit a może najzwyklej amorek Ci sie rozsypał i nie trzyma???
Nie słuchajcie bzdur że nie da się w audi zrobić tak żeby była cisza, tak mówią mechanicy - nieudacznicy.
wtx1 proponuję sprawdzić czy nie ma luzu wkład amorka w kolumnie. Niektórzy mechanicy dolewaja oleju między wkład a obudowę. rabbit a może najzwyklej amorek Ci sie rozsypał i nie trzyma???
Nie słuchajcie bzdur że nie da się w audi zrobić tak żeby była cisza, tak mówią mechanicy - nieudacznicy.
[B4 80] zawieszenie
Amorki mam nowiutkie wiec raczej sie nie rozleciały myśle o poduszkach lub łożysku mc personie bo teraz mi sie przypomniało że mechanik wspomniał że musiał dać jakieś podkładki pod prawy amorek czy kolumne bo był luz ale chyba bede musiał jechać do innego mecha.Dzieki za podp.