[ALL] Polerka Felg.
Ta chropowata i biala powierzchnia to tzw. Filler(wypelniacz) taki rodzaj podkladu pod lakier ktory wypelnia i wygladza nierowna powierzchnie, pod nim jest wypiaskowana powierzchnia aluminium.Jedyne co ci teraz zostaje to drzec papierem az podklad zniknie zupelnie a powierzchnia aluminium bedzie gladka lub wypiaskowac i pokryc nowym lakierem.Pocieszajacy nie bede ale to chyba najgorszy etap w calym polerowaniu wg mnie, dlatego jak narazie ja sie nie biore za powierzchnie wypiaskowane na felgach.
A korzystajac z okazji pochwale sie efektami swojej pracy <ok>
[ Dodano: 2008-04-04, 19:55 ]
A to najnowsze wypociny <ok>
A korzystajac z okazji pochwale sie efektami swojej pracy <ok>
[ Dodano: 2008-04-04, 19:55 ]
A to najnowsze wypociny <ok>
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
A sie wpakowałem gdybym sie zabrał za to jesienią to może bym dotrwał to końca pracy lecz niestety za dużo obowiązków. Drapałem szlifowałem lałem chemią aż zona sie wkurzyła co tyle czasu robie w garażu a ja dopiero walczyłem z pierwszą felgą, ehhh decyzja zapadła-środek felgi do malowania, jedynie polerka rantu.
Może na przyszłą zimę.
Może na przyszłą zimę.
Mam podobny problem. Na jedną felgę potrzebuję całe 3 dni . Kończe drugą. Co prawda efekt jest powalający bo mam 16" Borbety z szerokim rantem ale cóż z tego skoro w przyszłym tygodniu zmieniam auto (A4 TDi 110PS).
Jeżeli jest chętna osoba kontynuować moje żmudne prace - proszę o kontakt na PW. Oddam felgi za rozsądną cenę.
Oczywiście nie zaprzestaje pracy, ale sami chyba rozumiecie - spędzać cały wolny czas przy felgach których się nie założy - masakra :cry:
W przyszłym tygodniu postaram sie wrzucić foto.
Jeżeli jest chętna osoba kontynuować moje żmudne prace - proszę o kontakt na PW. Oddam felgi za rozsądną cenę.
Oczywiście nie zaprzestaje pracy, ale sami chyba rozumiecie - spędzać cały wolny czas przy felgach których się nie założy - masakra :cry:
W przyszłym tygodniu postaram sie wrzucić foto.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Jeden z szacownych tu rezaczy <ok> (podziekowanie -sie domysli) w 100% przed polerka odradził piaskowanie. Piaskuje sie tylko pod lakier a na lustro tylko ręcznie!!Słonik pisze:Ta chropowata i biala powierzchnia to tzw. Filler(wypelniacz) taki rodzaj podkladu pod lakier ktory wypelnia i wygladza nierowna powierzchnie, pod nim jest wypiaskowana powierzchnia aluminium.Jedyne co ci teraz zostaje to drzec papierem az podklad zniknie zupelnie a powierzchnia aluminium bedzie gladka lub wypiaskowac i pokryc nowym lakierem.Pocieszajacy nie bede ale to chyba najgorszy etap w calym polerowaniu wg mnie, dlatego jak narazie ja sie nie biore za powierzchnie wypiaskowane na felgach.
Niestety ma rację. Po użyciu chemi zobaczysz chropowatą i bialą powierzchnia.
Tylko papier i jechać. Cansol+papier wodny od 400 do 1000 a polem pasta do polerowania najpierw może być mechanicznie a końcówkę już ręcznie. Super mieć jeszcze do tego karchera(ja pożyczyłem).
Ja nie dotrwałem do końca skończyło sie na polerce rantów i malowaniu środka)
Zrobię zdjęcia ori felgi z zapasu oraz mojej regenerowanej, ciekawe czy zgadniecie :mrgreen: która jest która.
Chyle czoła tym którzy zrobili feluneg na lustro , teraz wiem ile trzeba pracy i cierpliwości. Szacunek.
[ Dodano: 2008-04-17, 17:29 ]
!! Bull, !! Czy ty zostawiłeś odważniki?? Jak tak to szybko zdzieraj i poleruj.Przy zakładaniu opon i tak ci je wyważą a co jak w przyszłości albo i nawet teraz będzie trzeba je zdjąć?? Będzie zdziwko i *c*e*n*z*u*r*a* bo nagle pojawia się szare brzydkie prostokąty po odważnikach.
Tak zostały. Powierzchnia, na której się znajdują nie była polerowana. Nie ma problemu :mrgreen:Grzegorzbielsko pisze:[ Dodano: 2008-04-17, 17:29 ]
!! Bull, !! Czy ty zostawiłeś odważniki?? Jak tak to szybko zdzieraj i poleruj.Przy zakładaniu opon i tak ci je wyważą a co jak w przyszłości albo i nawet teraz będzie trzeba je zdjąć?? Będzie zdziwko i *c*e*n*z*u*r*a* bo nagle pojawia się szare brzydkie prostokąty po odważnikach.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Taki ze mnie rezacz felg jak z koziej ...... trąbka miała być polerka całości ale skończyło się na rancie i lakierowaniu(lakierowałem z oponami bo i tak ida do wymiany na nowe). Ale jak na pierwszy raz to może ujdzie?
W trakcie szlifowania/polerowania
To efekt końcowy
Po lewej ori z zapasu po prawej odnowiona
szkoda że jeszcze zostały 3 szt do dokończenia
a przy okazji pochwale się jeszcze
Amen.
W trakcie szlifowania/polerowania
To efekt końcowy
Po lewej ori z zapasu po prawej odnowiona
szkoda że jeszcze zostały 3 szt do dokończenia
a przy okazji pochwale się jeszcze
Amen.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 16:16 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 2 razy.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Ostatnio zmieniony 08 cze 2008, 22:25 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 1 raz.