[80 B4 1.9TD AAZ]Licznik z obrotomierzem
[80 B4 1.9TD AAZ]Licznik z obrotomierzem
Witam. mam pytanie poniewaz mam audi 80 b4 1.9 Td i mam licznik bez obrotomieza i chcialbym sie zapytac czy jak bym kupil licznik z obrotomiezem to co bym musial zrobic by dzialal?? Czy wogole moge tak zalozyc? :?: Czekam na Odp.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2007, 13:24 przez pampuch1, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz, ale musisz kupić obrotomierz od 1.9 TD, albo o ile się nie mylę 1.6TD, bo z innych pasować będzie tylko po przeróbkach. Poza tym pewnie Twoja płyta główna nie ma pinów do obrotomierza, więc musisz je przylutować, albo ew. kupić płytkę z tymi pinami (koło 20 zł)
Zapytaj kolegę cobra. On może mieć coś na zbyciu.
Zapytaj kolegę cobra. On może mieć coś na zbyciu.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
:roll:
__
Do kolegi Labiel, odnosząc się do postu niżej:
Spoko luz
<ok>Labiel pisze:Oj kolego msr123 trochę w błąd wprowadzasz. Sama przeróbka to nie wiecej jak godzina roboty. Nie trzeba zaraz całej płyty kupować. Wystarczy brakujące piny wlutować (10 minut roboty) bo wszystkie ścieżki są już poprowadzone. Wszystko jest w dziale download.
p.s. Sory za nic nie wnoszący postmsr123 pisze:Poza tym pewnie Twoja płyta główna nie ma pinów do obrotomierza, więc musisz je przylutować, albo ew. kupić płytkę z tymi pinami (koło 20 zł)
__
Do kolegi Labiel, odnosząc się do postu niżej:
Spoko luz
Ostatnio zmieniony 05 lis 2007, 21:40 przez msr123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
witam
co do licznika to zdecydowaniw polecam
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... lect/id,2/
jest tam cos takiego jak naprawa licznika
super sprawa sam wczoraj naprawilem
pozdrawiam
co do licznika to zdecydowaniw polecam
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... lect/id,2/
jest tam cos takiego jak naprawa licznika
super sprawa sam wczoraj naprawilem
pozdrawiam
Kolego jak przeczytasz wszystko co jest na forum na ten temat to dasz radę. Będzie ci potrzebna jedynie lutownica (o ile będziesz miał potrzebne rzeczy do przeróbki). Ja to przerabiałem. Na początku też się przeraziłem ale dałem radę i teraz się cieszę z posiadania obrotka. Zawdzięczam to wszystko temu forum a w szczególności koledze Cobra <ok>manik pisze:Witam serdecznie.Ile tak u mechanika bedzie kosztowac taka przeróbka tego obrotomierza koledzy?? Bo własnie mam takze ochote sobie załozyc do siebie obrotomierz.Pozdrawiam
Ja kupiłem całe zegary od benzyny 2.0. Przełożyłem do swoich obrotek i płytę główną. Musiałem przylutować w jednym miejscu potencjometr aby wyregulować obrotomierz i wszystko jest ok. Możesz kupić również sam obrotek (tylko wersje 4 i 5 cylindrowe) bo z v6 będzie przekłamywał i wlutować do swojej płyty piny (miejsce na nie jest) tak aby obrotek miał połączenie no i oczywiście ten potencjometr. Szukaj na forum wszystko jest dokładnie opisane.
witam.
nie wiem jak wam koledzy posiadający silniki AAZ udało się wyregulować ten obrotek za pomocą samego potencjometru aby wskazywał dokładne/zbliżone obroty. No chyba, że u Was wskazuje niedokładnie.Kombinowałem z różnymi potencjometrami a jednak nie obyło się bez przełożenia wskazówki. Temat obrotomierza poruszałem całkiem niedawno, kilka postów w dół w dziale Elektryka. Z tego co wiem to Cobra również musiał przestawić wskazówkę. Dzięki niemu jakoś sobie poradziłem.
Pozdrawiam
nie wiem jak wam koledzy posiadający silniki AAZ udało się wyregulować ten obrotek za pomocą samego potencjometru aby wskazywał dokładne/zbliżone obroty. No chyba, że u Was wskazuje niedokładnie.Kombinowałem z różnymi potencjometrami a jednak nie obyło się bez przełożenia wskazówki. Temat obrotomierza poruszałem całkiem niedawno, kilka postów w dół w dziale Elektryka. Z tego co wiem to Cobra również musiał przestawić wskazówkę. Dzięki niemu jakoś sobie poradziłem.
Pozdrawiam