Nowy serwer
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Nowy serwer
Panowie, śpieszę donieść najnowsze wieści...
Klub Audi A6 leży, nie działa ( był na innym serwerze (prh.pl), gdzie Admin właściciel powiedział wszystkim papa i zamknął swój kramik ) równolegle do awarii klubu A6 bardzo wiele plików w dziale download Centrum nie działa ponieważ linkowane były z tego właśnie serwera. Kopie plików, downloadu, baz danych posiadam oczywiscie.
Zamówiłem dedykowany serwer w OVH łącze 100 mbit bez limitu trasferu.
Serwer to Celeron 2.0 z 1 GB RAM i dyskiem 250 GB.
W tej chwili finalizuje sprawę, instalują Debiana i po weekendzie zaczynam przenosiny.
Koszt serwera to 100 zł miesięcznie.
Na pierwszy ogień pójdzie klub A6 www.a6klub.pl ponieważ leży odłogiem i nie działa, póżniej wraz z informacją stosowną skierowaną do Was przenosić będę PKA80. Wcześniej, zanim przeniosę PKA sprawdze stabilność maszyny.
Prośba do Foxbata o gotowość bojową w kwestii porządkowania działu download Centrum. Zmienią się linki Fox, zatem odezwij sie do mnie bardzo proszę.
Serwer zakupiony został dzięki Waszemu wsparciu na co liczę w dalszym ciągu prosząc o przeznaczanie jakichkolwiek wolnych, nie obciążających Waszej sakiewki kwot dla budżetu PKA80.
Pozdrawiam
Klub Audi A6 leży, nie działa ( był na innym serwerze (prh.pl), gdzie Admin właściciel powiedział wszystkim papa i zamknął swój kramik ) równolegle do awarii klubu A6 bardzo wiele plików w dziale download Centrum nie działa ponieważ linkowane były z tego właśnie serwera. Kopie plików, downloadu, baz danych posiadam oczywiscie.
Zamówiłem dedykowany serwer w OVH łącze 100 mbit bez limitu trasferu.
Serwer to Celeron 2.0 z 1 GB RAM i dyskiem 250 GB.
W tej chwili finalizuje sprawę, instalują Debiana i po weekendzie zaczynam przenosiny.
Koszt serwera to 100 zł miesięcznie.
Na pierwszy ogień pójdzie klub A6 www.a6klub.pl ponieważ leży odłogiem i nie działa, póżniej wraz z informacją stosowną skierowaną do Was przenosić będę PKA80. Wcześniej, zanim przeniosę PKA sprawdze stabilność maszyny.
Prośba do Foxbata o gotowość bojową w kwestii porządkowania działu download Centrum. Zmienią się linki Fox, zatem odezwij sie do mnie bardzo proszę.
Serwer zakupiony został dzięki Waszemu wsparciu na co liczę w dalszym ciągu prosząc o przeznaczanie jakichkolwiek wolnych, nie obciążających Waszej sakiewki kwot dla budżetu PKA80.
Pozdrawiam
Bardzo dobry wybór odnośnie hostingu. Również użytkuję serwer dedykowany w OVH (z tym, że trochę wyższą opcję ze starej oferty z Pentium 4 3GHz, prowadzimy na nim serwis http://matrax.net/, gdzie jestem jednym z administratorów). Łącza mają bardzo stabilne. Serwery bardzo ładny uptime. W razie czego służę radą odnośnie konfiguracji softu na serwerze. My używamy Ubuntu, więc właściwie wszystko jest jak w Debianie
.
Nie jestem do końca przekonany czy to co piszę to OT czy nie, a nie chce zakładać nowego wątku. Nie znam sie na sprawach serwerów i baz danych i tego wszystkiego, ale czy każdy post, każdy nowy temat i każdy użytkownik nie "zajmują" naszego cennego miejsca na serwerze? Przeglądałem listę użytkowników i jest tego 280 stron - prawie 7000 luda...ale zauważyłem, że część z nich ma liczbę postów 0 i nigdy ich na forum nie widziano. Czy takich "duchów" nie można by wywalić a ich miejsce lepiej spożytkować? Poprawcie mnie jeśli się mylę, a posta usuńcie jeżeli to bzdura, albo ktoś mądrzejszy ode mnie odpowie...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
tomo, taki zarejestrowany użytkownik zajmuje raczej nie wiele miejsca na dysku, a to że ktoś ma 0 postów nie oznacza że na forum nie przebywa. Tacy co mają 0 postów i 0 minut spędzonych na forum to i owszem
Ale usuwanie ich to chyba zły pomysł. W końcu lepiej to wygląda jak sie mówi że mamy 7 tyś użytkowników niż 2 tyś.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Uprzejmie donoszę, ze PKA 80 funkcjonuje na nowym, dedykowanym serwerze zakupionym i opłacanym dzięki składkom klubowym - podziekowania.
System (OS): ubuntu710-server
Przepustowość: 100 Mbps
Rodzaj przepustowości: SLA
Obciążenie serwera: 18 %
Obciążenie RAM: 15 %
Obciążenie SWAP: 0 %
Intel Celeron
2.00 GHzL2: 256KB, FSB: 400 MHz
Architektura 32 / 64 bits
Pamięć RAM 1 GB DDR
Dysk twardy 250 GB
Typ dysku IDE / SATA2