[b3/b4] Modyfikacje - wydech koncowy
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
ja zmienilem koncowy tlumik na km malon i powiem tak...na poczatku zmierzcie sobie otwor w zderzaku bo ja sie nieco zaskoczylem jak zamowilem koncowke 2 rurkowa a ona miala szerokosc 24 cm co bylo problemem bo ja mam otwor w zderzaku competition 21cm...na moje szczescie jechalem do siedlec i zmienilem tlumik w warszawie, gdzie na miejscu moglem zmienic jednak na pojedyncza...co do glosnosci jest glosno dla kogos kto przyzwyczajony jest do standartu ...analogicznie do zawieszenia, 60/40 jest dla mnie oki a na standarcie juz bym nie mogl jezdzic, tak samo jak na 15''...tak wiec jest sportowo i glosno i troche cczasami za glosno zwlaszcza w nocy ale w czasie dnia jest pieknie a poniewaz zawsze mi sie podobal dzwiek subaru wiec mam mala namiastke...moze niedlugo zapodam filmik jak ABT moze ladnie brzmiec :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Każde Audi wygląda najlepiej z oryginalnym tłumikiem.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 09:16 przez Damian1406, łącznie zmieniany 1 raz.
[wydechw abk]
mam B4 abk .. póki co mechanika jest seria po 145tys przebiegu. noszę się z zamiarem wyrzucenia wydechu całego łącznie z katalizatorem, wsadzenia ruru o większej średnicy niż teraz i ostatniego tłumika sportowego ... czy ktoś wie czy to mi np nie osłabi auta? i co z sondą zostawiać czy nie ?
ps. wiem, że będę załączać alarmy na osiedlu - ja tak lubie, już tak miałem w b3 :mrgreen:
_uwaga
ps. wiem, że będę załączać alarmy na osiedlu - ja tak lubie, już tak miałem w b3 :mrgreen:
_uwaga
Ostatnio zmieniony 25 paź 2008, 11:26 przez duo, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 ABT] Nowy wydech w Audiku
Witam ! Założyłem nowy wydech do mojego Audika i efekt finalny jest taki:
-
- Forum Audi 80
Dźwięk nie najgorszy... Ale czy nie będzie Ci to przeszkadzać w codziennej jeździe? Tuning "osiemdziesiątek" musi być subtelny. Tłumik jest dobrą formą tego oto tuningu, ewentualnie przyciemnione szyby , felgi no i może lekko obniżone zawieszenie. (Nie rozumiem ludzi którzy np. obwieszają Cabrio jakimiś spojlerami , po co ulepszać to co jest dobre?)
W ogóle mi nie przeszkadza, dopiero przy otwartym oknie słyszę ze mam taki tłumik, a dźwięk na żywo słychać dużo lepiej
tłumik jest na allegro:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=356647424
tłumik jest na allegro:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=356647424