Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 1,8S NE] Gaźnik Keihin + LPG

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
gofer
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [ B3 1,8S NE] Gaźnik Keihin + LPG

Post autor: gofer » 08 maja 2008, 12:54

ha miałem to samo
1.masz walnieta dysze wolnych obrotów to jest ta dysza przy gazniku co ma 1 kabelek moze ci sie własnie on wypioł gdzies albo (padła dysza)
2.zmiana obrotów na zakrętach to zdaza ci sie pewnie na (lpg)musisz obrócic rurke doprowadzająca dodatkowe powietrze do gaznika,w taki sposób aby nie wdmuchiwało do niej powietrza z pod komory silnika hyba ze masz przedłuzoną te własnie rure (to polecam ją skrucić obrucic wlotem do góry i wyregulowac obroty na parowniku.tak własnie zrobiłem w mojej furce... :-D pozdrawiam

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 08 maja 2008, 21:40

OK ale który kabelek ( gdzie w srodku gaźnika czy z boku) bo zboku jest zawór po lewej stronie jak sie patrzy od podpięcia linek ssania i gazu , taki na jeden kabel i łączy sie z wtyczka podobną do wtyczki od jeża.. Ale co on ma do dyszy. A jak jest walnieta dysza to jak ja wymieni czy co. A ma ktoś z was do sprzedania gaźnik Keihin 1.

Awatar użytkownika
gofer
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gofer » 08 maja 2008, 22:37

he to jest inaczej zawór odcinający biegu jałowego odpowiedzialny za wolne obroty znajduje sie obok pompy przyśpieszającej czyli po srodku gaznika z lewej strony (z jednym kabelkiem) wsrodku ma srubkę na śrubokręt i drugą do przykręcenia do gaznika .
zeby ją sprawdzic to sprubuj zapalic samochód i przy zapalonym na minimalnych obrotach wypnij ten kabelek, jak zgasnie i nieda się go odpalic z wypiętym kabelkiem to sory ale to nie zaworek musiz niestety próbować ...powodzenia :-/

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 09 maja 2008, 09:16

No własnie wypiałem i nic nie zgasł troszke obroty spadły i tyle ale nie zgasł, a wczesniej pam,ietam jak go wypiąłem to zgasł i nie odpalił. Kupi taki elektrozawór gdzieś.

[ Dodano: 2008-05-14, 16:33 ]
Dalej mencze temat z gaxnikiem, tzn jak chodzi na PB i odepne wtyczke od elektrozaworu to zgaśnie, ale jak chodzi na gazie i odepne wtyczke to nie gaśnie i nic się nie dzieje. I jescze zapytam czego wogóle nie moge zmniejszyć obrotów przy silniku tak do 800 obr.min nawet. Minimu na ciepłym to 1000 na PB. I ta śrubka co jest kolo linki gazu jest całkowicie wykręcona a ta co się nia steruje uchylenioe przepustnicy jest wykręcona i nie spadają, ewentualnie można podnieść jedynie. Coś mam xle ustawione czy co.

[ Dodano: 2008-05-14, 16:36 ]
i jeszcze gofer zapytam którą rure skracałes tą od filtra powietrza?? Bo mi oborty spadaja na zakrętach jak skrecam w lewo a jak w prawo to podnisza sie.

[ Dodano: 2008-05-15, 15:48 ]
gofer,

wirgul
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wirgul » 29 maja 2010, 22:06

Witam serdecznie nie wiem czy był już taki post czy nie. jeśli tak to przepraszam ale mam problem. Posiadam audi 80 b4 i na benzynie jeździ mi normalnie a od wczoraj nie mogę na gazie dac mu większych obrotów niż 1900 nie wiem czemu... spuściłem mu cały syf z parownika i nie pomogło. co radzicie?

[ Dodano: 2010-05-29, 22:07 ]
i nie jestem pewny co do typu silnika czy jest to ABK czy ABT

[ Dodano: 2010-05-29, 22:08 ]
co do obrotow to jak dam mu 2000 to mi gaśnie, a wczesniej nic mu nie bylo

[ Dodano: 2010-06-04, 19:24 ]
juz wiem co mu było... pordzeiale przewody do wyczyszczenia wszystko juz ladnie samo dziala
<ok> <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl