[80 B3 All] kopie prąd...
[80 B3 All] kopie prąd...
Witam. Nie wiem jak to określić, więc mówię wprost. Mianowicie, gdy się zatrzymam, zgaszę silnik i wysiadam, gdy dotknę metalowej części drzwi- kopie prąd (jakieś wyładowanie) i to dość ostro. Nie ma przebicia na kablach WN. Pomocy, co może być przyczyną i co może pomóc? Pozdrawiam
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
woolf, było już o tym i to kilka razy
W tym temacie dowiesz sie wszystkiego viewtopic.php?t=2857&postdays=0&postorder=asc&start=0
W tym temacie dowiesz sie wszystkiego viewtopic.php?t=2857&postdays=0&postorder=asc&start=0
Mnie jak kopie to tylko jak jeżdże w zimowej bluzie takiej cieplutkiej ale ja sobie z tym poradziłem doraźnie tak, że jak wysiadam to zanim wstane z fotela kładę ręke na metalową ramę drzwi np, które uprzednio otwieram i jak wysiadam i trzymam łapką te drzwi to nie kopie :mrgreen:
A może się boi, żebym jej nie uszczypnął :?:
A może się boi, żebym jej nie uszczypnął :?:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1,6] rada na kopanie :)
Witam
miałem ten sam problem i tak jak w poprzednich wypowiedziach stwierdzam, iż przyczyny są 2:
- ubrania jakie się ma na sobie
- obraz pęd samochodu i temperatura /uczono nas na fizyce o tym zjawisku - niektórzy ludzie nawet są chorzy podczas jazdy gdzy sie zbierają ładunki w samochodzie - jest to przecież obcieranie się powietrza o samochód/
Rozwiązań tego problemu też jest kilka najlepszymi są również 2:
- łapać przez ubranie lub tylko za elementy z tworzywa lub materiału
- lub jak ja zrobiłem podpiąć pasek rozładowujące pod spodem samochodu i wyciągnąć ten drut tak aby dotykał ulicy
Pozdrawiam
miałem ten sam problem i tak jak w poprzednich wypowiedziach stwierdzam, iż przyczyny są 2:
- ubrania jakie się ma na sobie
- obraz pęd samochodu i temperatura /uczono nas na fizyce o tym zjawisku - niektórzy ludzie nawet są chorzy podczas jazdy gdzy sie zbierają ładunki w samochodzie - jest to przecież obcieranie się powietrza o samochód/
Rozwiązań tego problemu też jest kilka najlepszymi są również 2:
- łapać przez ubranie lub tylko za elementy z tworzywa lub materiału
- lub jak ja zrobiłem podpiąć pasek rozładowujące pod spodem samochodu i wyciągnąć ten drut tak aby dotykał ulicy
Pozdrawiam