[All] Jaki największy profil opony?
- killer0123
- Forum Audi 80
Najlepiej nie kombinować z zóżnimi rozmiarami opon z tyłu i z przodu bo mogą byc problemy z ABS-em, niby toleruje różnice w średnicy do 5% ale lepiej uwazac.
Co do obniżania to jest to zbedne auto w serii też wyglądaa nieżle i sie prowadzi bardzo dobrze, pozatym na serii wjedziesz wszędzie i niczym nie zaczepia, a w zimie jedzie jak czołg i nie ważne ile lezy sniegu auto jedzie zawsze do przodu.
a wiem że inne auta z tym w zimie mają problem bo mam jeszcze golfa 3 z zawieszeniem obnizonym i tam juz nie jest tak pewnie...
Co do obniżania to jest to zbedne auto w serii też wyglądaa nieżle i sie prowadzi bardzo dobrze, pozatym na serii wjedziesz wszędzie i niczym nie zaczepia, a w zimie jedzie jak czołg i nie ważne ile lezy sniegu auto jedzie zawsze do przodu.
a wiem że inne auta z tym w zimie mają problem bo mam jeszcze golfa 3 z zawieszeniem obnizonym i tam juz nie jest tak pewnie...
Racja, profil ma wyskokość a sama opona szerokość. Według mnie stosowanie szerszych i niższych opon ma sens tylko w przypadku tuningu silnika i zawieszenia. Ja mam seryjne auto i seryjne 15/65/195.noorbi pisze:chyba szersza opona...Profil to zupełnie co innego.JJ 82 pisze:Nikt nie wspomniał o tym że im szerszy profil tym większe spalanie.
Zalecany rozmiar do audi b4 to 15/65/195 lub 16/55/205 <ok>