Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 RN 1,6] wysokie spalanie w b3 1,benz

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
bryant3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bryant3 » 11 maja 2008, 15:32

o kurde to te 4.2 to 300km.to jest rakieta!!! kolega ma a8 tylko 3.7 quatro. po drodze sie nie czuje mocno predkosci, ale za to w zakrętach bajka, slychac tylko pisk opon, ale żadnego ruchu nieskorydonowanego.

Awatar użytkownika
k44761
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: k44761 » 11 maja 2008, 17:24

bryant3, dokladnie 307KM, bylem w tamtym tyg na hamowni i zostalo shamowane na 307KM, wiec nie jest tak zle :) - fabrycznie niby ma 310.
generalnie nawet z automatem moze sluzyc jako auto do wyscigow ulicznych <ok>

flisu7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flisu7 » 19 maja 2008, 13:12

Danek pisze:Kolego bryant3, bardzo proszę o stosowanie się zasad obowiązujących na forum tj. m.in. TAG-i mają być ujęte w nawiasy kwadratowe, a nie trójkątne, nie używanie wielokrotnie kropek, zanków zapytania itp. Ponadto proszę byś zanim klikniesz przycisk "wyślij" po napisaniu postu sprawdził błędy i literówki w swoim tekście, aż się od nich roi :-( .

Szanowny Danku tak czytam Twoje wypowiedzi i ośmielam się stwierdzić, że zbyt surowy i czepliwy Jesteś,bo akurat w powyższym poście nic aż tak rażącego nie było jak używanie wielokrotnie kropek itd itp. Jeśli by iść za Twoim przykładem to również można zwrócić Tobie uwagę żebyś przed kliknięciem przycisku "wyślij" sprawdził literówki,bo u Ciebie też się zdarzyła nawet właśnie powyżej>> "zanków "<<. Rozumiem, że porządku musisz pilnować i robisz to doskonale lecz najważniejsze żeby się na forum zrozumieć i dogadać, a przestawienie jednej bądż dwóch liter w wyrazie porozumienia się aż tak nie utrudnia, aby zaraz to krytykować i za to upominać.za nawiasy to owszem-jeśli taka reguła jest to powinna być przestrzegana jeśli pomaga w umieszczeniu danego tematu w odpowiednim dziale.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 19 maja 2008, 19:13

flisu7, dziękuję za zwrócenie uwagi. Jednak jak sam zauważyłeś u mnie literówka się zdarzyła. Moje uwagi odnosiły się również do pozostałych postów użytkownika bryant3 a nie tylko do tego jednego (nawiasem mówiąc poprawionego przeze mnie).
flisu7 pisze:Rozumiem, że porządku musisz pilnować i robisz to doskonale lecz najważniejsze żeby się na forum zrozumieć i dogadać
Zwróć uwagę, że nagminne literówki, ortografy i brak kropek, spacji oraz przecinków w poście może skutecznie utrudnić zrozumienie treści postu.
flisu7 pisze:a przestawienie jednej bądż dwóch liter w wyrazie porozumienia się aż tak nie utrudnia, aby zaraz to krytykować i za to upominać.za nawiasy to owszem-jeśli taka reguła jest to powinna być przestrzegana jeśli pomaga w umieszczeniu danego tematu w odpowiednim dziale.
Oba zagadnienia są przedmiotem treści Regulaminu.
flisu7 pisze:ośmielam się stwierdzić, że zbyt surowy i czepliwy Jesteś
Być może, jednak zapewniam Cię, że szybka i zdecydowana reakcja na takie zdarzenia jest o wiele skuteczniejsza i szybciej dociera do adresata.

flisu7
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flisu7 » 20 maja 2008, 09:51

Danku nie chodzi mi o tego bryanta3 jedynie.dla mnie sprawa ma się tak, że najważniejsze dla mnie jest udzielić pomocy jeśli jestem w stanie to zrobić i zaczerpnąć informacji a także dobrych rad między innymi również i Twoich za co jestem wdzięczny,a nie czytanie, o braku przecinków kropek itp.tylko o to mi chodzi.za poważne przewinienia owszem karaj nawet i mnie jak zasłużę, lecz teraz mam obawy(trzeba mi teraz uczyć sie kilka dni temat zakładać), że gdy poruszę nowy temat aby uzyskać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania,a w nim nie wstawię odpowiedniego znaku,albo wstawię go nie tam gdzie trzeba, to zaraz będzie krytyka i upomnienia a co najgorsze zamknięcie tematu przez tak mało istotne w moim mniemaniu sprawy. Dlatego też będę miał do Ciebie wielką prośbę...A teraz mam nadzieję, że mimo mojego mądrzenia ;-) się będę mógł liczyć na Twoją pomoc...?

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 20 maja 2008, 14:42

flisu7, wbrew pozorom nie jestem taki zły jak Ci się wydaje. Jeśli tylko mogę pomóc, pomagam. Jeśli ktoś łamie Regulamin, upominam, jeśli robi to notorycznie, daję ostrzeżenie. Bałagan zawsze będę tępił bo przy takiej ilości postów gdyby to puścić na żywioł to już dawno byłoby milion nowych wątków bez ładu i składu nazywanych i wstawianych gdzie popadnie, poza tym ludzie, którzy odpisują na różne pytania też w końcu mieliby dość, gdyby przyszło im odpisywać po raz enty na ten sam problem i tym samym wątki pozostawałyby bez odpowiedzi i tylko zaśmiecały forum.
A co do języka to już wspomniałem, że jest to jeden z punktów Regulaminu. Osobiście również uważam, że nie trzeba jakiegoś wielkiego wysiłku, żeby zadbać o własną wypowiedź. Poza tym moim zdaniem jest to brak szacunku dla czytających. Wystarczy skorzystać z funkcji sprawdzania pisowni, którą posiada obecnie każda przeglądarka lub przeczytać własną wypowiedź przed wysłaniem.
flisu7 pisze:A teraz mam nadzieję, że mimo mojego mądrzenia ;-) się będę mógł liczyć na Twoją pomoc...?
Oczywiście jeśli tylko będę w stanie pomóc :-) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl